Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Hogeschool met Erasmus en Codarts naar nieuwe Cultuurcampus op Zuid

Gepubliceerd: 9 July 2020 • Leestijd: 0 minuten en 59 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

In 2022 opent de Cultuurcampus op het Charloisse Hoofd in Rotterdam Zuid. Op de campus zullen studenten van de Hogeschool Rotterdam, de Erasmus Universiteit en Codarts les krijgen in wetenschap en kunsten. Als de plannen doorgaan in een ‘iconisch’ gebouw,

De Erasmus Universiteit gaat daarmee voor het eerst naar Zuid. De Hogeschool Rotterdam is er al een tijdje aanwezig: RBS-studenten volgen lessen op de Posthumalaan en het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) doet er onderzoek en draait er verschillende mentoraatsprogramma’s.

Hoe studenten bijdragen aan het opkrikken van Zuid

De Willem de Kooning Academie, de Hogeschool Rotterdam, de Erasmus Universiteit en Codarts werken samen in het Rotterdam Arts and Sciences Lab (RASL) waar studenten van de creatieve opleidingen een double degree kunnen halen.

Nieuwe opleidingen en nieuw onderzoek

Collegelid Zakia Guernina legt uit dat deze nieuwe locatie voor RASL een uitkomst is: ‘De instellingen hebben ambitieuze plannen om die samenwerking verder uit te breiden op het gebied van onderwijs en onderzoek. Dat kan leiden tot nieuwe bachelor-, masterprogramma’s en nieuwe onderzoekprogramma’s. Het zou fantastisch zijn als we dat vervolgens kunnen huisvesten in de cultuurcampus op Zuid.’

Welk onderwijs de HR in 2022 aan gaat bieden op de Cultuurcampus, is vooralsnog onbekend.

Het pand waarin de Cultuurcampus komt, moet nog ontworpen en gebouwd worden. Er ligt een ambitieus plan om de komende jaren een gebouw te ontwerpen dat – volgens het persbericht van de gemeente Rotterdam – moet voldoen aan de volgende voorwaarden: iconische uitstraling, internationaal, toeristisch en goed voor Zuid.

De eerste onderwijsactiviteiten worden gestart op het Charloisse Hoofd aan de Maashaven, maar het nieuwe pand wordt onderdeel van de bredere gebiedsontwikkeling van de Maashaven Zuidzijde en Park Maashaven.

Tekst: Tosca Sel
Foto: Frank Hanswijk

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top