Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
27 november 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Nikky is derdejaarsstudent medische hulpverlening. Zij schrijft over wat haar bezighoudt op de opleiding en in haar (studenten)leven.

Recente blogs

Blog

Ik doe niet meer mee

Gepubliceerd: 29 September 2020 • Leestijd: 1 minuten en 19 seconden • Nikky

Zullen we onze koffers pakken? Het eerste het beste vliegtuig naar een warm land nemen en gaan zwemmen tussen de dolfijnen? Want al die verantwoordelijkheden – pfff!

We hebben het maar druk. Een studie, een bijbaan, een huishouden en ergens een sociaal leven tussendoor. Het is natuurlijk allemaal leuk, maar soms heb ik er geen zin in.

Vroeger was er maar een manier om hiermee om te gaan: bikkelen. Maar er is een nieuwe manier. Gewoon roepen: ‘Ik doe niet meer mee.’ Ja, ik ben blij dat iemand #ikdoenietmeermee heeft bedacht. Want is dat niet een mooie oplossing?

Tentamenweek? Ik doe niet meer mee. De badkamer schoonmaken? Ik doe niet meer mee. Verjaardag bij die ene tante? Ik doe niet meer mee!

Heerlijk. Je kop in het zand steken en fantaseren over alle leuke dingen die je op dat moment ook had kunnen doen. Zoals een hele zak chips leeg eten. Of in de zon liggen met een boek.

Maar wacht. De hashtag gaat over de coronamaatregelen. Dus niet iets persoonlijks, maar iets maatschappelijks. Dat klinkt ook wel leuk. Verkeersboete? Ik doe niet meer mee. Belastingaangifte? Ik doe niet meer mee.

Gewoon met je ogen dicht over straat lopen en de wereld voor je zien zoals je wilt dat hij is. Regenbogen en gratis ijsjes. En puppy’s. Een wereld waar niet overal puppy’s rondhuppelen? Daar doe ik niet aan mee. En niet alleen ik, we zijn met zijn allen zie ik aan de hashtag. Dus hop: gezellig met de hele club in het vliegtuig naar de Bahama’s.

Vanuit de lucht kijk ik naar beneden. Ik zie de mensen die werken om ons strand schoon te houden en de cocktails te schenken. Ik zie studenten lessen volgen zodat ze  mijn voeten kunnen verbinden als ik in een zee-egel stap en ik zie mensen afstand houden om te zorgen dat mijn dierbaren niet ziek worden.

Vluchten voor mijn verantwoordelijkheden is ineens niet meer zo leuk als deze op iemand anders bord geschoven worden. Ik neem het eerste vliegtuig terug en stap weer met beide benen op de grond. Doe je mee?

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Ik doe niet meer mee

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top