Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Vivian van Leeuwen is haar lerarenopleiding Nederlands aan het afronden. Ze heeft lichamelijke beperkingen. Lees haar eerder verschenen blogs.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Ik werkte al thuis voordat het cool was (laat staan verplicht)

Gepubliceerd: 24 March 2020 • Leestijd: 1 minuten en 27 seconden • Vivian

Het leven gaat door, en de wereld blijft draaien. Dat is de mantra-achtige gedachte waarmee ik mijn hoofd probeer te sussen wanneer het in een molen van piekergedachten terechtkomt.

Dat gepieker gaat over hoe benauwend en bijna apocalyptisch de situatie is waar we met zijn allen in beland zijn. Het lijkt wel een verknipte dystopische roman, waarbij ik me afvraag welke overenthousiaste young adult-auteur er aan de knoppen heeft gezeten.

Van de soms hartverscheurende sociale onthouding tot de angstaanjagende cijfers in het nieuws, van afbrokkelende vrijheid tot rampscenario’s. Maar hoe surrealistisch en krankzinnig het ook is, hier zijn we dan. Het leven gaat door, en de wereld blijft draaien.

Of althans, voor mij. Ik heb het uitgerekend: mijn leven speelt zich al zo’n twaalf jaar grotendeels thuis en online af. Van in de brugklas thuis toetsen maken tot de laatste tweeënhalf jaar fulltime thuis bezig zijn met mijn minor, mijn scriptie en mijn stage in het afstandsonderwijs, en van bloggen tot freelancen.

Het is de realiteit van chronisch ziek zijn, en ik ben maar wat blij dat het kan, dat de wereld adaptief genoeg is om mij op mijn manier mijn ding te kunnen laten doen. Ik werkte al thuis voordat het ‘cool’ was, laat staan verplicht werd – en dus blijft ook nu mijn leven gewoon doorgaan en mijn wereld gewoon draaien terwijl ik gewoon mijn ding doe.

Daarom vind ik het ook zo mooi om te zien hoe wij mensen momenteel allemaal een manier vinden om er wat van te maken: thuisonderwijs wordt binnen een paar dagen op poten gezet en thuiswerken wordt tot kunst verheven.

Het is niet cool wat er nu met de wereld gebeurt. Maar als in je eigen bubbeltje zitten en ‘in je eigen wereldje je ding doen’ momenteel het best mogelijke is, waarom zou je daar dan niet vol voor gaan?

Ik heb in de afgelopen jaren enorm veel geleerd over thuis zijn en thuis werken en omdat ik geen boodschappen kan doen of bij mensen langs kan gaan in het kader van coronahulp, heb ik een Instagramaccount gemaakt met tips om thuiswerken tof en doeltreffend te maken.

Want geloof me: het is niet het einde van de wereld. Het is juist een manier om je leven te laten doorgaan en je wereld te laten blijven draaien in deze bizarre tijden.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Ik werkte al thuis voordat het cool was (laat staan verplicht)

 1. Wat een mooi perspectief op de situatie Vivian! Of mooi.. vooral een eye-opener. Dankjewel voor het delen.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top