Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 september 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Jonnick is vierdejaars student aan de docentenopleiding maatschappijleer. Hij schrijft graag over problematiek die hij tegenkomt in het onderwijs, maar een lichter onderwerp op zijn tijd gaat hij niet uit de weg. Eerdere blogs van Jonnick lees je hier.

Recente blogs

Blog

Half zes ‘s avonds en ik heb heel de dag tegen niemand gesproken

Gepubliceerd: 17 September 2020 • Leestijd: 1 minuten en 35 seconden • Jonnick

Het is maandag. Ik zit op de zesde verdieping op locatie Museumpark. Ik moet naar beneden en loop uit automatisme richting de liften. Ik mag de lift niet naar beneden nemen. Ik draai mij om, dan maar de trap. De trap bij de lift mag ik ook niet nemen.

Ik volg de pijlen terug de gang in om de uitgang te zoeken. Blijkt er een heel trappenstelsel aan het einde van de hal te zitten. Zes jaar les gehad op Museumpark, maar nog nooit eerder gebruik van gemaakt. Toch nog iets geleerd vandaag.

Het is dinsdag. Ik zit bij de kapster, voor het eerst sinds februari. Er mag een flink stuk van af. Ik realiseer mij na vijf minuten dat ik eerlijk gezegd weinig te melden heb. In zeven maanden is er zo weinig voorgevallen waar ik het met mijn kapster over zou hebben dat ik zo snel niets voor handen heb. Ik begin maar over stage, dat is in ieder geval iets. Ik ga met een beetje een hol gevoel naar huis.

Het is woensdag. Het is half zes ‘s avonds voordat ik doorheb dat ik heel de dag tegen niemand gesproken heb. Ik heb een hoop werk verschoven voor mijn minor, maar ik heb wel heel de dag achter mijn bureau gezeten. Jeetje.

Het is donderdag. Ik geef mijn eerste online les burgerschap. Ik bespreek het verschil tussen aangeboren dingen en aangeleerde dingen. Ik praat tegen twintig initialen en zeven gezichten. Ik vertel over de keren dat ik in Ecuador en Peru cavia heb gegeten. Grote ogen op zeven gezichten. Ik moet maar hopen dat andere leerlingen het ook gehoord hebben.

Het is vrijdag. Ik heb de spellenavond afgezegd en zit met een biertje achter mijn bureau. Het is kwart voor twaalf voordat ik de handdoek in de ring gooi. Het belangrijkste werk is af, de rest komt later wel.

Het is zaterdag. Ik ben aan de telefoon met een klant die het schandalig vindt dat wij loempia’s tijdelijk van de menukaart gehaald hebben. Excuses aanbieden, rustig blijven, puffen zodra de hoorn erop ligt. Heel veel meer kun je niet doen.

Het is zondag. Een vriend van mij stelt voor om Among Us te spelen. Soort van Weerwolven maar dan online. Kost maar vier euro, daar draai je toch je hand niet voor om? ‘Even een potje’ wordt al gauw een vier uur durende speelsessie. En wat een lol we hebben.

Uiteindelijk duik ik iets te laat in bed, en voordat ik in slaap val vraag ik mij af of mijn coronaleven echt anders is dan dat van anderen. Geen idee. Zou ik willen weten hoe anders het kan zijn?

Waarschijnlijk niet.

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Half zes ‘s avonds en ik heb heel de dag tegen niemand gesproken

 1. Je bent niet alleen!!!

  De coronacrisis heeft al onze levens ingrijpend veranderd. Op vrijdag 9 oktober gaan 500 Rotterdamse jongeren tussen de 13 en 23 jaar tijdens de Jongerentop010 met elkaar in gesprek over de impact van corona en veerkracht.

  Speak up! Ben jij een Rotterdammer tussen de 13 en 23 jaar die wat op het hart heeft? #speakup Geef je op voor @jongerentop010 en praat mee!

  500 Rotterdamse jongeren, 50 gesprekken, 5 locaties, 1 vraag: Hoe gaan wij én onze omgeving om met (de gevolgen van) de coronacrisis?

  Hoe veerkrachtig ben jij? Wat kan jij zelf doen om de impact van corona op te vangen? Wat heb jij nodig van jouw omgeving? Wat doet de gemeente, de scholen, je ouders? En wat zouden zij volgens jou moeten doen?

  Graag zien we je op één van de locaties op 9 oktober!

  Kijk voor meer info op: https://www.jongerentop010.nl/

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top