Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 december 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Progressive Student Union met niet-Nederlandssprekende leden in cmr

Gepubliceerd: 26 November 2020 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De centrale medezeggenschapsraad (cmr) telt vanaf januari vier leden van de Progressive Student Union (PSU). Deze partij met internationale studenten is opgericht door het huidige cmr-lid Kenville Kleinmoedig.

Kenville maakt in een reactie duidelijk blij en trots te zijn op dit resultaat en vertelt dat de leden van PSU zullen opkomen voor de rechten van alle studenten. Van de gekozen ‘internationals’ spreekt Kenville, geboren op Curaçao, wel Nederlands, de andere drie niet. Het gaat om Bijan Faghfouri en Gabi Tsvetkova (net als Kenville studenten international business) en Maja Simisic van de Willem de Kooning Academie.

De komst van deze internationale studenten in de raad betekent dat de cmr en het college van bestuur (cvb) aan de bak kunnen naar aanleiding van het recente pleidooi van de cmr om bij vergaderingen voor een tolk te zorgen. Het cvb wil daar deels in meegaan, maar de cmr pleit voor uitgebreidere ondersteuning. Wordt waarschijnlijk vervolgd.

Drie student-leden keren terug

Naast de drie genoemde nieuwkomers zijn de studenten Adil Yazar, Romy Meulman, Sinan Aslan en Habibe Basol ook nieuw in de raad. Van de vijf huidige studentleden die zich weer kandidaat stelden keren Kevin Leentfaar, Sam van Leeuwen en Kenville Kleinmoedig terug. Daan den Teuling en Hasan Ulu zijn niet herkozen.

Met de komst van Gabi, Maja, Romy en Habibe telt de centrale medezeggenschapsraad ook weer (meerdere) vrouwelijke studenten; dit jaar werden alle studentenzetels ingenomen door mannen.

Vier ‘zittenblijvers’ bij medewerkers

Bij de medewerkers is er een drietal dat zich weer beschikbaar stelde maar onvoldoende stemmen haalde: Kees Machielse, Rajiv Girwar en Peter Dijkstra. De ‘zittenblijvers’ Sjoerd van Vliet, Ans Pellikaan, Maram Sharout en Kai Glerum krijgen gezelschap van Kirsten Eerland, Lidewy ten Kate, Dave van Limborgh, Gusta Bouwman, Omid Alozai en Tim Fleumer.

De gekozen leden in de diverse raden en in de opleidingscommissies zijn te vinden in een bericht op Hint (intranet, inlog nodig).

Tekst: Jos van Nierop
Foto: PSU

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
[nieuwbrief]

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Progressive Student Union met niet-Nederlandssprekende leden in cmr

 1. Hoe ga je om met een steeds meer verweven wereld waarbij Nederlands als voertaal niet meer inclusief is, omdat een steeds groter gedeelte van de studenten geen Nederlands kan spreken. Betekent dit dat deze CMR leden Nederlands moeten gaan leren, of betekent dit dat de HR Engels moet gaan spreken? Of is er een middenweg? Leuk om te volgen 🙂

 2. Dat betekent dat ons initiatief (waar twee artikelen over verschenen zijn op profielen) vorm moet gaan krijgen. De studenten moeten gefaciliteerd worden. Dus inderdaad leuk om te volgen en het is inderdaad de middenweg

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top