Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Femke Meijboom is tweedejaars student crossmediale communicatie aan de Rotterdam Academy (RAC). Ze is al sinds de brugklas gedreven bezig met schrijven en doet dat voor Profielen onder meer over lifestyle en het studentenleven.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Walsen met corona

Gepubliceerd: 21 April 2020 • Leestijd: 1 minuten en 30 seconden • Femke

Vanaf het begin had ik al gemengde gevoelens over corona, alsof we van een zwevende foxtrot ineens overgingen naar stampmuziek. Het komt mijn neus uit. Het nieuwe normaal, het oude normaal – ik wil gewoon normaal normaal.

Ik heb nu vijf weken ‘vakantie’ achter de rug. Omdat ik midden in mijn afstudeertraject zit en mijn stagebedrijf in de cultuursector ook het bordje ´gesloten´ moest ophangen, stond het maken van werkuren op pauze.

In de eerste week vogelde ik mijn manier van thuiswerken nog uit, week twee en drie gingen heel goed – ik maakte bijna mijn hele scriptie al af, zag wel mijn idee van de diploma-uitreiking in duigen vallen – maar in week vier zwakte ik af en werd ik gek van de onzekerheden.

Onze opleiding had, in mijn ogen, nog lang niet genoeg gecommuniceerd. Tot er in de vijfde week eindelijk een oplossing kwam: er zou een op maat gemaakte opdracht komen die de werkuren zou vervangen. Daarvoor kwam ik in aanmerking omdat ik geen werk had vanuit mijn stage! Dus ik bereidde mezelf hierop voor, want dit zou dé oplossing zijn voor mijn urenprobleem. Tot tijdens mijn tussentijdse beoordeling bleek dat er wel werk voor mij was, waardoor de vervangende opdracht van school door mijn vingers glipte. Alleen al die verandering zorgde voor een nieuwe streep door mijn structuur.

Ik ben een gewoontemens. Ik hou van mijn structuur. Ik weet ook wel dat de wereld niet om mij draait maar juist omdat ik zo’n gewoontemens ben en het lang duurt voordat ik aan een bepaalde situatie gewend ben, staan de draadjes in mijn hoofd – zeker nu de situatie opnieuw op het punt staat om te veranderen – onder hoge spanning.

En om dan nog maar niet te spreken over de persconferentie van vanavond. Dan ontstaat er kortsluiting. Ook al heb ik zo’n voorgevoel dat alle maatregelen alsnog verlengd gaan worden en dat de situatie hetzelfde blijft.

Ging alle nieuwsberichten en columns maar over iets anders dan corona … Tegelijkertijd kunnen we niet doen alsof onze neus bloedt. Ik ben het een beetje zat, maar ook een beetje hypersensitief en overbeladen.

Ik wil het normale normaal. Ik wil walsen en samenleven met corona, er veel rondjes omheen draaien zodat ik er niet bij in de buurt kom. Wals lekker met me mee, wals om het virus heen zodat we het kunnen ontwijken, maar laten we het ook even vergeten, zodat ons hoofd even tot rust kan komen.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top