Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 oktober 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Zo gaat de nieuwbouw op de Kralingse Zoom eruitzien

Gepubliceerd: 6 May 2020 • Leestijd: 1 minuten en 0 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Elk nadeel heeft zijn voordeel, zo ook de coronacrisis en het onderwijs op afstand. De HR zag in april een mooie kans om alvast te beginnen aan de sloop van het (gesloten) oude deel van locatie Kralingse Zoom. Vandaag is het ontwerp voor het nieuwe gebouw (online) gepresenteerd.

Nieuwbouw Kralingse Zoom - exterior
Nieuwbouw Kralingse Zoom, Paul de Ruiter

Het nieuwe gebouw moet in de toekomst ruimte bieden aan 10.000 studenten van de HRBS (Hogeschool Rotterdam Business School). Op het ontwerp is te zien dat een grote glazen gevel de basis vormt van het nieuwe gebouw en dat de locatie een nieuwe ingang krijgt.

Nieuwbouw Kralingse Zoom

In het ontwerp is rekening gehouden met de behoeften van studenten door meer studielandschappen te creëren. Er worden flexibele werkplekken en publieke ruimtes gemaakt, die studenten kunnen gebruiken als rustige werkplek of voor interactie en ontspanning met medestudenten.

De begrippen energieneutraal en toekomstbestendig staan centraal. Fred Feuerstake, algemeen directeur van de HRBS, kan zich hierin vinden: ‘We creëren op alle fronten impact met onze studenten in de business om ons heen. We kijken niet van een afstandje naar de wereld om ons heen, maar staan er middenin en jagen veranderingen aan. De nieuwbouw gaat hieraan een enorme boost geven. Hiermee zijn we niet klaar voor de toekomst, maar zíjn we de toekomst.’

Oude gebouw sinds 2018 dicht

Het oude gebouw werd begin 2018 naar aanleiding van een brandveiligheidsonderzoek gesloten. Uit dit onderzoek kwam twijfel naar voren over de brandveiligheid van de blauwe gevelplaten die zijn bevestigd aan het oudste bouwdeel van de locatie Kralingse Zoom.

De verwachting is dat het slopen van het oude deel klaar is in oktober 2020. Het nieuwe gebouw moet volgens de planning in 2023 klaar zijn voor gebruik.

Tekst: Asli Kosker
Beeld: Paul de Ruiter

 Profielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?
 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Zo gaat de nieuwbouw op de Kralingse Zoom eruitzien

 1. Met begrip voor alle goede bedoelingen…
  Maar kan de HR alstublieft voorkeur geven aan STUDIEplekken in plaats van ‘flexibele werkplekken’? Ik heb ook helemaal geen behoefte aan publieke ruimtes, ik wil gewoon een stille omgeving waar iedereen z’n (M/V) waffel houdt en mij in staat stelt in alle rust en vrede door m’n boeken te laten zwoegen.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top