Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 september 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Portret van Shruti Guiamo

‘De pandemie schrikt mij niet af om te gaan ondernemen, risico’s zijn er nu eenmaal altijd’

Shruti Guiamo is tweedejaarsstudent technische bedrijfskunde. Hij vond de pandemie in zekere zin leerzaam, maar miste het sociale toch meer dan hij dacht. ‘Ik kijk er nu heel erg naar uit om in de zomervakantie op reis te gaan. Gewoon goed en zorgeloos op reis.’

‘Het is een hectisch jaar geweest. Er is veel gebeurd, veranderd en ook weer terug veranderd. En als ik erop terugkijk dan ben ik er ook best wel trots op. Want als studenten waren we veel meer overgeleverd aan onszelf. Er werd meer van ons verwacht dan normaal. We moesten een nieuw eigen ritme zien te vinden en dat is mij en de meesten gelukt. In die zin was het leerzaam en interessant. Het is fijn om nu weer mijn klasgenoten te zien, maar ik moet ik ook zeggen dat ik best gewend was geraakt aan dat nieuwe ritme en het thuis studeren.

‘Ik wil voor mezelf beginnen, een bedrijf in consultancy.’

‘Voordat ik aan deze studie begon heb ik een jaartje aan de universiteit gestudeerd. Ik had toen slechts een vaag beeld van wat ik wilde doen, maar de laatste twee jaar op deze opleiding is het me echt helemaal duidelijk geworden. Ik heb mijn draai gevonden en wil zo snel mogelijk de studie afronden en aan de slag. Ik wil voor mezelf beginnen, een bedrijf in consultancy. De variatie in dat werk en het helpen van mensen trekt mij aan. De pandemie schrikt mij niet af om te gaan ondernemen, risico’s zijn er nu eenmaal altijd.

‘Zelfstandig ondernemerschap is nog niet echt aan bod gekomen tijdens de opleiding. Wel hebben we nu een vak waarbij we met een managementgame een bedrijfssimulatie doen. We moeten allerlei beslissingen nemen, dat wordt dan in een algoritme gegooid waar weer resultaten uitkomen. Dan zie je wat jouw beslissingen voor effect hebben gehad op het bedrijf. Dat is al een stap in de goede richting, maar hoe je echt voor jezelf begint dat mis ik tot nu toe nog wel een beetje op de opleiding.

‘Hoe je echt voor jezelf begint dat mis ik tot nu toe nog wel een beetje op de opleiding.’

‘Ik werk nu bij een audicien als hoor adviseur, hiervoor heb ik iets langer dan een jaar op een basisschool gewerkt als ondersteunende kracht. Ik heb altijd veel met het onderwijs gehad en wil graag een bijdrage leveren, daarom zit ik nu ook in de medezeggenschapsraad. Als ik iets heb geleerd van dat baantje is het toch wel het omgaan met het onverwachte. Die kinderen … het zijn echt de meest fantastische kinderen, maar de ene dag zijn ze boos en andere dag ontzettend blij. De ene dag hebben ze wel zin en de andere weer niet. Het is altijd inspelen op wat er gaat komen. Dat geldt denk ik voor veel dingen dit jaar: dat ik heb leren omgaan met de situatie zoals die is.

‘Sociaal contact vind ik eigenlijk ook belangrijker dan ik altijd dacht, heb ik ontdekt.’

‘Ik kijk er nu heel erg naar uit om in de zomervakantie op reis te gaan. Gewoon goed en zorgeloos op reis. Dat je niet de hele tijd om je heen hoeft te kijken en je af te vragen wat de maatregelen zijn waarmee je rekening moet houden. Ik hoop dat het kan. En ik wil weer salsa, bachata en kizomba dansen, want dat heb ik vanwege de anderhalve meter afstand al heel lang niet meer kunnen doen. Sociaal contact vind ik eigenlijk ook belangrijker dan ik altijd dacht, heb ik ontdekt. Over het algemeen was ik nooit zo super sociaal, ik zat niet elke week in de kroeg ofzo. Maar nu besef ik ineens hoeveel ik eigenlijk mis. Daarom wil ik straks veel mensen ontmoeten en weer nieuwe mensen leren kennen.’

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.

Tekst: Wietse Pottjewijd
Foto: Shruti Guiamo

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

 

Gepubliceerd: 11 June 2021 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top