Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 mei 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Nikky is begin 2021 gestopt met haar opleiding medische hulpverlening. Zij schrijft over de overstap naar een andere studie en haar (studenten)leven.

Recente blogs

Blog

Dromen van bier in mijn haar

Gepubliceerd: 22 April 2021 • Leestijd: 1 minuten en 21 seconden • Nikky

‘Waar kijk jij het meest naar uit?’ Deze vraag krijg ik vaker de laatste tijd. Met het nieuwe oude normaal schijnbaar binnen handbereik durven we langzaam weer te dromen. Waar ik het meest van droom zijn concerten.

Ik doe mijn ogen dicht en ik waan me in AFAS live. Ik ruik de geur van bier en het zweet van vijfduizend mensen. Ik zie de zanger van Powerwolf in zijn priesterkostuum het podium oplopen en ik voel de warmte van de vuurshow in mijn gezicht. Als ik de eerste tonen van Demons are a girls best friend hoor, begin ik in mijn woonkamer mee te headbangen terwijl ik in mijn hoofd de moshpit in spring.

Wat is er beter dan dat? De ervaring begint vaak al weken van tevoren als je ernaartoe begint te leven. Dan komt het moment dat het licht uitgaat en je je favoriete artiesten eindelijk van dichtbij ziet. De muziek zelf is nog beter dan op cd. Ik mis het zo.

Ik mis nu zelfs de minder leuke dingen. Ik mis het om in mijn gezicht geschopt te worden door een crowdsurfer. Ik mis de suizende oren en stijve nek na afloop. Ik mis het dat zwetende mensen zonder shirt tegen me botsen. Als iemand even wat bier in mijn haar wil gooien zou dat denk ik al iets helpen tegen mijn heimwee.

Het concert van Powerwolf staat gepland op 10 oktober. Zou het echt? Zal ik in oktober weer in een grote groep mensen mogen staan meeschreeuwen met de songteksten waar ik anderhalf jaar op heb kunnen oefenen? Zal ik dan weer tegen mensen aan mogen springen en duwen in een moshpit? Ik hoop het zo.

In tijden van verdriet en frustratie heb ik dat gewoon nodig. En waar leven we al een jaar in? Juist. Het is een opeenstapeling van verdriet en frustratie. De neiging om te schreeuwen zit er sowieso wel in. Dan maar beter ergens waar de buren zich geen zorgen gaan maken. Maar laat mijn uitlaatklep nou net een corona-horrorscenario zijn. Afwachten dus.

Ik tel de dagen af tot ik eindelijk weer mag. In de tussentijd luister ik maar naar het enige concert waar ik nog wel van kan genieten: mijn vriend als hij onder de douche staat.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Dromen van bier in mijn haar

 1. Haha, Powerwolf is leuk. Goeie smaak. Ik mis de concerten ook, en heb mijn zinnen gezet op Eindhoven Metal Meeting, in december. Ik zou mijn fingers crossed houden, maar dat gaat niet vanwege de METAL HORNS. \m/ \m/

 2. Ik begrijp de gevoelens die je omschrijft helemaal, maar….

  Powerwolf??? Straks ga je ook nog beweren dat Sabaton een goede band is… :S

 3. @Bart For all my arguments, please see my lawyer, Mr. S. Atan, LLB.

  Ik ging dood van het lachen om je reactie, bedankt. Ik wens jullie veel plezier bij Powerwolf en Eindhoven Metal Meeting, er zullen ongetwijfeld ook mensen zijn die mijn smaak niets vinden, ik sta 28 Oktober bij Sonata Arctica. Kans op bier in het haar niet zo hoog, kans op epische avond 100%.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top