Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 december 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Extra toezichthouders voor handhaven mondkapjesplicht

Gepubliceerd: 25 November 2021 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Nieuws

Op locaties van de Hogeschool Rotterdam zijn op dit moment tien extra toezichthouders aan de slag om studenten en medewerkers aan te spreken op het dragen van een mondkapje.

‘We zetten de extra ondersteuning in die nodig is en zolang die nodig is omdat niet iedereen zich aan de maatregelen houdt’, vertelt woordvoerder Carmen Mo Ajok over de extern ingehuurde toezichthouders.

‘We monitoren de situatie op de verschillende locaties en waar nodig zetten we extra handhaving en communicatie in’, vertelt ze. ‘Veel mensen geven gehoor aan de mondkapjesmaatregel maar dus niet iedereen; mensen moeten er weer aan wennen. We hopen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt en elkaar aanspreekt: we zitten met elkaar in hetzelfde schuitje en moeten het ook samen doen.’

Dat medewerkers en studenten elkaar erop aanspreken is eerder uitzondering dan regel, blijkt uit reacties van leden van Het Panel van Profielen.

De dinsdag heringevoerde anderhalve-metermaatregel geldt overigens niet voor het onderwijs op de hogeschool, wordt nog eens bevestigd op Hint, de intranetpagina van de HR. ‘Dat betekent dat ons onderwijs op locatie doorgaat volgens rooster. Elkaar de ruimte geven is uiteraard wel verstandig’, aldus het bericht.

OMT: Houd het onderwijs open

Maar blijft het onderwijs wel open met de snel oplopende coronabesmettingen? Uitgelekte adviezen van het OMT zeggen van wel, meldt de NOS. Dit zou ook voor universiteiten en hogescholen gelden.

Vorige week had het OMT al geadviseerd om het primair en voortgezet onderwijs te ontzien. ‘Er is echter één onderdeel van de samenleving waarbij het OMT nieuwe beperkende maatregelen wil vermijden en dat is het primair en voortgezet onderwijs’, schreven de deskundigen toen.

Nu komt daar volgens de NOS dus het hoger onderwijs bij. Het is nog niet bekend wat het kabinet met het advies gaat doen. Er zijn nog allerlei maatregelen mogelijk zonder de campus te sluiten.

Tekst: HOP, Bas Belleman / Profielen, Jos van Nierop
Foto: Jos van Nierop

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Extra toezichthouders voor handhaven mondkapjesplicht

  1. Het helpt tot op heden voor geen meter op de RBS dat “handhaven”.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top