Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 maart 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Ict’er Kai Glerum is nieuwe voorzitter van de cmr

Gepubliceerd: 14 January 2021 • Leestijd: 0 minuten en 58 seconden • Nieuws

Kai Glerum, it-architect bij de dienst FIT van de Hogeschool Rotterdam, is door de leden van de centrale medezeggenschapsraad (cmr) gekozen tot voorzitter. Hij is de opvolger van student Kevin Leentfaar die raadslid blijft maar zich het komende halfjaar ook richt op het afronden van zijn studie.

Glerum (zie foto) zit sinds afgelopen juni in de cmr. Graag wil hij aan de slag gaan met vraagstukken die op de cmr blijven afkomen. Hij noemt de decentralisering, de strategische agenda van de HR en de gevolgen van de coronacrisis. ‘Daarbij vind ik het belangrijk om dat in gezamenlijkheid te doen. Met respect voor en vertrouwen in elkaar en met ruimte voor ieders eigen stem. Zodat de medezeggenschap de zeggenschap actief uitdaagt om de best mogelijke hogeschool te bouwen.’

‘Bewustwording creëren bij alle instituten’

De studentengeleding van de cmr (sgmr) wordt vanaf nu geleid door student international business Kenville Kleinmoedig. Hij zit nu een jaar in de raad en maakte zich onder andere hard voor de positie van internationale studenten in de medezeggenschap. Met als resultaat dat vier van de tien studentleden nu internationale studenten zijn, en dat de HR hen ondersteunt met vertaalfaciliteiten. Kleinmoedig hoopt dat ook anderen dan internationale studenten zich meer gaan interesseren in de cmr en de medezeggenschap.Hij wil ‘als sgmr-voorzitter dit platform gebruiken om deze bewustwording te creëren bij alle 11 instituten van Hogeschool Rotterdam’, stelt hij.

Glerum en Kleinmoedig vormen het dagelijks bestuur van de cmr samen met Ans Pellikaan die daar al deel van uitmaakte als voorzitter van de personeelsgeleding. Die functie blijft ze vervullen. De docent verloskunde wil zich onder andere ‘opnieuw gaan inzetten voor een gezond en plezierig werkklimaat’ op de HR.

Tekst: Jos van Nierop

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
 Profielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Ict’er Kai Glerum is nieuwe voorzitter van de cmr

 1. Ik zie het al gelijk, Kai doet dit met zijn ogen dicht :-D. Ik wens je veel succes!

 2. Van harte gefeliciteerd Kai, ik heb alle vertrouwen in je! Enne… Café de la Rotonde is ook in de strengste lockdown gewoon geopend en het glas is er zoals altijd halfvol 😉

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top