Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Nikky is begin 2021 gestopt met haar opleiding medische hulpverlening. Zij schrijft over de overstap naar een andere studie en haar (studenten)leven.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Ik kijk naar de race en hoop dat er geen winnaar uitkomt

Gepubliceerd: 29 June 2021 • Leestijd: 1 minuten en 36 seconden • Nikky

De sportzomer is in volle gang. De één zit aan de buis gekluisterd voor het EK voetbal, de ander is niet weg te slaan bij de Tour de France. Miljoenen mensen willen weten of hun favoriete ploeg er als winnaar uitkomt. Ondertussen hou ik me bezig met een andere race.

Eentje waarvan ik niet wil dat er een winnaar komt: Wie gaat als eerste de mensheid om zeep helpen? Schakel nu in voor de Tour de la Terre.

Biodiversiteitsverlies kijkt achter zich. Hij had zich even zorgen gemaakt om Corona, die zich opeens bij de race had gevoegd. Een paar keer leek hij tegenstanders als Smog in te halen, maar nu verdwijnt hij verder naar de achtergrond. Helaas voor Corona lijkt zijn strijd toch echt gestreden. Er verschijnt een grijns op het gezicht van Biodiversiteitsverlies. Corona is al de zoveelste ziekte die het niet waarmaakt. Net als ploeggenoten Spaanse Griep en Ebola. Maar goed, je weet het nooit met ziektes, de volgende zoönose kan zomaar aansluiten.

Een eerdere, soortgelijke wedstrijd had Biodiversiteitsverlies ooit gewonnen. Hij herinnert het zich nog als de dag van gisteren. Desondanks is hij nu een underdog. De vorige keer kreeg hij onverwachte hulp van Meteoor, maar daar kan hij dit keer niet op rekenen. Zoveel geluk heb je maar één keer in de paar miljoen jaar.

De enige die nu nog voor Biodiversiteitsverlies liggen, zijn de deelnemers van Team Klimaatverandering. Hij tuurt in de verte. Hij ziet Verwoestijning, Stijging van de Zeespiegel en Natuurrampen. Het is te zien dat ze nog maar net begonnen zijn met hun samenwerking, maar ze versterken elkaar zichtbaar. Ze nemen verschillende banen en vallen tegelijk aan. Nog even en ze zijn als een goed geoliede machine.

Het is vaker zo geweest dat Biodiversiteitsverlies werd overschaduwd door een deelnemer die het uiteindelijk niet redde. Hij denkt terug aan Gat in de Ozonlaag. Die was ook even het lievelingetje van de camera’s, maar hij kon de voorsprong niet behouden.

Toch is Biodiversiteitsverlies er niet gerust op dit keer. Team Klimaatverandering blijft gevoed worden. Er blijft gevlogen worden, er blijft gereden worden en er blijft overgeconsumeerd worden. Hoewel Biodiversiteitsverlies zelf óók gelukkig wordt van de ontbossing en overvisserij, lijkt team Klimaatverandering er meer van te profiteren. Misschien dat oceaanverzuring hem het zetje geeft dat hij nodig heeft.

Ik krijg regelmatig een update over deze race, als ik een nieuwsapp open of een documentaire kijk. Als ik het zie branden de tranen in mijn ogen. De deelnemers komen steeds dichterbij en ik wil ze stoppen, maar hoe?

Het enige wat ik kan doen is geen tickets kopen voor de wedstrijd. Ook niet als ze heel goedkoop zijn.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Ik kijk naar de race en hoop dat er geen winnaar uitkomt

  1. Het is misschien een underdog maar ik zet nog steeds in op Team Globale Nuclaire Oorlog, hun top-teamleden Polarisatie en Xenofobie zijn de laatste tijd een inhaalslag aan het maken. Ik hou nu eenmaal van die klassieke kandidaten.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top