Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 maart 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Lieve Tosca

Lieve Tosca, hoe houd ik contact met m’n depressieve Tinder-date?

Lieve Tosca, 

Na een tijdje app-contact had ik twee weken geleden een leuke Tinder-date. Ik had een kan koffie en wat lekkers te eten meegenomen en we hebben de hele middag door Rotterdam gewandeld. Het was een succes en we spraken af elkaar weer te zien. Dat is er helaas niet meer van gekomen: ze heeft het moeilijk met de corona-crisis en voelt zich steeds depressiever. Ze gaf aan dat ze contact wilde houden, maar reageert amper op mijn berichten. Ik wil haar graag beter leren kennen, maar ik voel me nu bijna een stalker. Hoe moeten we verder?

Liefs,
Casanova 

Lieve Casanova,

Wat verdrietig dat je hoopvolle contact opgedroogd lijkt. Het is in deze coronapandemie al knap lastig om iemand te ontmoeten en als je dan een date hebt met iemand waarmee het zo klikt dat jullie allebei een vervolgafspraak zien zitten, is dat een klein vreugdedansje waard.

Blijkbaar is de vreugde voor haar momenteel sowieso ver te zoeken. Als de kleur uit je leven is gewrongen, is het ook niet makkelijk om je open te stellen voor een nieuw iemand in je leven. En ondanks dat haar intentie aanvankelijk misschien was om elkaar beter te leren kennen, lijkt dat ondertussen niet meer waar ze behoefte aan heeft.

Er zijn denk ik twee dingen die je kunt doen. Het eerste is een advies voor alle vriendschappen en (liefdes)relaties waarin je het gevoel hebt dat jij degene bent die altijd contact opneemt: Stop met reageren en wacht tot de ander contact met jou opneemt. Als ze niets laat horen, weet je genoeg. Je past (momenteel) niet in haar leven.

Als je het afkappen van het contact op deze manier te kil vindt, kun je een evaluatiemomentje initiëren en bijvoorbeeld appen: ‘Ik vind je een leuk mens en wil je graag beter leren kennen. Helaas merk ik dat alle communicatie vanuit mij komt. Ik snap dat jij misschien niet zoveel energie hebt om contact te onderhouden door de situatie waar je nu in zit en daar heb ik alle begrip voor, maar ik weet niet of ik je een plezier doe door steeds te appen. Ik heb zelf soms het gevoel dat ik me opdring. Dus ik vraag het je maar eerlijk: heb je nog interesse om contact te houden of laten we het hierbij?’

Als ze hierop reageert, kunnen jullie een volwassen gesprek voeren over ruimte en verwachtingen. Als ze ook hier niet op reageert, moet je denk ik liefdevol afscheid nemen. Je kunt haar altijd een open uitnodiging sturen en schrijven dat je openstaat het contact weer op te pakken als ze daar klaar voor is.

Ga ondertussen wel gewoon door met je leven en ga vooral ook op andere dates als je iemand tegenkomt die je leuk lijkt. Op iemand wachten na een geslaagde date, is veel te veel commitment voor zo’n prille connectie.

Ik peilde dinsdagavond de meningen op onze Instagram: 56 procent van de volgers vindt dat je contact moet houden 44 procent vindt dat je je je date met rust moet laten. In de stories zitten ook nog een aantal suggesties om het contact gaande te houden: videobellen, een kaartje of bloemetje sturen, langsgaan met koffie en iets lekkers of samen Netflixen via Netflix Party. Ik heb alle suggesties in een highlight gestopt, daar kun je ze de komende week terugvinden.

Lfs,
Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen en beantwoordt wekelijks een vraag over je studie, het leven of de liefde. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl en ze beantwoordt hem snel. Wil je meepraten over de Lieve Tosca-vraag? Via de @profielenmagazine stories op Instagram wint Tosca iedere maandagavond advies in. Jouw advies is welkom!

Schrijf je in voor onze wekelijks nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 3 February 2021 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top