Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 augustus 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Waar ik best wel trots op ben is de veiligheidscampagne die we nu zijn gestart op de hogeschool’

Oud-student Priscilla Parag keerde twee maanden geleden terug op de hogeschool als coördinator van de studentenpool voor de instituten IGO en EAS: ‘Mensen van wie ik les heb gehad zitten nu naast mij op kantoor’

‘Het is heel leuk om te werken op de plek waar ik jarenlang als student rondgelopen heb. Het voelt echt als thuiskomen. Ik kom heel veel bekenden tegen, mensen van wie ik les heb gehad zitten nu naast mij op kantoor. Wanneer ik de hogeschool binnenloop dan bruist het echt van de leerlingen en als ik om me heen kijk dan zie ik ook echt een afspiegeling van Rotterdam. De hogeschool past gewoon bij mij.

‘Het instituut voor gebouwde omgeving (IGO) en het instituut voor engineering and applied science (EAS) tellen bij elkaar zo’n vijftien opleidingen. Samen met de opleidingen kijk ik waar extra handen nodig zijn in de vorm van student-assistenten, peercoaches of instructeurs. De vacatureteksten schrijven we samen, de werving van de studenten doe ik zelf en mag ik compleet naar eigen idee invullen. Daarnaast beheer ik ook de studentenpool en die is met vijftig mensen behoorlijk gegroeid. Eerst ging de werving vooral via LinkedIn maar nu merk ik dat interne kanalen, zoals oproepen in Teams-omgevingen, de meeste nieuwe kandidaten opleveren.

‘Vaak zijn de vacatures snel vervuld, maar ik ben al wel twee maanden op zoek naar een student-assistent grafisch ontwerper voor de communicatieafdeling’

‘Als een student zich aanmeldt, regel ik een kennismakingsgesprek via Teams. Dat is meteen een soort intakegesprek. Ik vertel wat ik voor de student kan betekenen en vraag wat de vaardigheden en kwaliteiten zijn. Zo kan ik zorgen voor een goede match. Vaak zijn de vacatures snel vervuld, maar ik ben al wel twee maanden op zoek naar een student-assistent grafisch ontwerper voor de communicatieafdeling. Misschien meldt de juiste kandidaat zich via Profielen.

‘Tijdens mijn studie bedrijfskunde ben ik zelf ook student-assistent geweest en mocht ik modulehandleidingen nakijken voor docenten. Eigenlijk de omgekeerde wereld: ik moest aangeven wat er niet klopte en wat de taal- en spelfouten waren. Dankzij deze ervaring weet ik goed wat de wensen zijn van een student-assistent, en als coördinator weet ik nu hoe ik studenten het beste kan benaderen en wat ik van ze kan vragen.

‘Als studenten solliciteren is een goede motivatiebrief erg belangrijk. Het is vooral van belang dat ze daarin goed uitleggen wáárom ze ergens willen werken en op wat voor manier ze affiniteit hebben met de functie waarvoor ze solliciteren. En als ze een foto gebruiken bij hun cv dan zie ik graag dat het een professionele foto is.

‘Wij bieden leuke bijbaantjes en je kunt je cv echt opkrikken door ervaring op te doen in het vakgebied waar je interesse ligt’

‘Je kunt bij ons een contract krijgen maar we bieden ook baantjes aan waarbij je op declaratiebasis werkt. Waar ik best wel trots op ben is de veiligheidscampagne die we nu zijn gestart op de hogeschool. Hierbij zetten we student-assistenten in als stewards om andere studenten te attenderen op het dragen van mondkapjes. Zo kunnen de studenten wat extra bijverdienen voor de kerstvakantie en dragen ze tegelijkertijd bij aan de veiligheid op de hogeschool. Het is een fijne oplossing want het is laagdrempeliger als studenten elkaar aanspreken. Ik kreeg al signalen dat het goed bevalt.

‘Het valt zeker aan te raden om student-assistent te worden. Wij bieden leuke bijbaantjes en je kunt je cv echt opkrikken door ervaring op te doen in het vakgebied waar je interesse ligt. Het betaalt goed en je bouwt ook een heel groot netwerk op. Binnen de hogeschool is dat netwerk echt mega, dat heeft mij ook echt geholpen. Wie weet vind je in de hogeschool zelfs een werkgever voor na je studie.

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.

Tekst: Wietse Pottjewijd
Foto: uit eigen archief Priscilla Parag

Gepubliceerd: 10 December 2021 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top