Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Sanne Groen (21) is tweedejaars student crossmediale communicatie aan de Rotterdam Academy. Ze schrijft voor Profielen over alles waar zij van *aan* gaat.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Welkom in fase 3: vanaf hier nog 16 dagen stress

Gepubliceerd: 20 May 2021 • Leestijd: 0 minuten en 57 seconden • Sanne

Ik hou niet zo van het woordje stress. Ook niet van stress zelf, trouwens. Toch heb ik het deze afgelopen twee jaar best vaak ervaren. Dat (af)studeren stress met zich meebrengt had ik vaker gehoord, maar hoe dat écht in z’n werk gaat weet ik pas sinds een maand.

Met een goede planning en plezier in de (meeste) opdrachten heb ik een fijne twee jaar crossmediale communicatie gehad. Tuurlijk, het was hard doorwerken, soms wat deadlinestress en de bekende groepsopdrachtergernissen. Het hoort er allemaal bij.

Corona hoort er niet bij, maar dingen lopen helaas nou eenmaal anders. Dat de lessen en begeleiding online zijn, is niet altijd even leuk, maar laten we positief blijven: dit zorgt wel voor een uurtje langer slaap.

Al met al een geslaagde studie, en hopelijk ook student. Maar daarvoor moest zij ook wat opgeven. Vooral de laatste maand vóór de afstudeerdeadline.

Een kippenhok van een klassenapp? Urenlang achter mijn laptop? Lange dagen stage? Daar had ik mij op voorbereid.

Dat je wekenlang nergens anders meer aan kan denken dan je afstudeeronderzoek? Je met schrik wakker wordt dat je het document te laat ingeleverd hebt, terwijl het allang al ingeleverd ís? Of nog erger: dat Natschool precies in het weekend van je deadline een storing heeft? Dat had niemand mij nog verteld.

Over het (af)maken en inleveren hoef ik gelukkig niet meer te stressen. Dat is goed gegaan. Nu komt de derde fase: cijferstress… nog zestien dagen in deze fase drie. Daarna is het tijd voor vakantie.

Nog drie keer stressen om af te ronden, maar dat is het vast waard om uiteindelijk m’n diploma in handen hebben. Als Natschool het dat weekend wél toelaat, natuurlijk.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Welkom in fase 3: vanaf hier nog 16 dagen stress

  1. Niet functionerende systemen zijn altijd vervelend, zeker als je stress hebt over iets belangrijks. Mocht je de error van vorig weekend alsnog krijgen, deze workaround als tip: zet je browser (bij voorkeur Chrome) in incognitomodus, dit heeft sommige mensen geholpen. Laten we er echter van uit gaan dat het tegen die tijd opgelost is :-).

    Succes met de laatste loodjes!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top