Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 juni 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

portret van Rabia

‘Als iedereen met elkaar in gesprek gaat ontstaan er vanzelf nieuwe inzichten’

Rabia Ahmad is derdejaars bedrijfskunde en kwam met het idee dat leidde tot het dialoogpodium Nieuw Rotterdam. ‘Ik vind dat onze studietijd uit meer zou moeten bestaan dan alleen je tentamens te halen.’

‘Voor een schoolproject hebben we vorige week een operatiekamer bezocht. We moeten een verslag schrijven over duurzame kleding in operatiekamers, hartstikke interessant! De zorg heeft me van jongs af aan al geïnteresseerd. Eigenlijk wilde ik verloskundige worden maar dat kon niet omdat ik geen scheikunde en natuurkunde in mijn pakket had. Mijn docenten raadden me aan om de zomerschool te doen, maar ik volgde gewoon mijn pad met het idee dat ik in de toekomst misschien alsnog wel in de zorg terecht zou komen. En dat gebeurt nu ik mijn bedrijfskundige kennis kan gaan gebruiken in de zorg. Mijn volgende minor wil ik ook in de richting van health care management doen.

‘Ik mis een beetje het sociale en persoonsvormende aspect.’

‘Uiteindelijk worden we als studenten ready gemaakt voor de beroepsgerichte maatschappij, maar ik vind dat onze studietijd uit meer zou moeten bestaan dan alleen je tentamens te halen. Ik mis een beetje het sociale en persoonsvormende aspect. Dit vertelde ik vorig jaar ook aan Zakia Guernina, die als lid van het College van Bestuur in gesprek ging met studenten. Ik heb gezegd dat er eigenlijk een initiatief moest komen waarbij studenten zich meer kunnen laten horen. Jongeren weten niet waar ze terechtkunnen met feedback, terwijl ze harstikke mooie ideeën kunnen hebben en de stem van de toekomst zijn. Een paar maanden later kreeg ik een mail met de vraag om verder te praten over een nieuw initiatief, dat is nu het dialoogpodium Nieuw Rotterdam geworden.

‘De punten die Aboutaleb maakte waren best interessant, maar hij gaf ook halve antwoorden.’

‘Vorige week was de eerste bijeenkomst. Over de dag verdeeld ging het publiek in gesprek met burgemeester Aboutaleb en wethouders. Ik was vooral aan het observeren. De punten die Aboutaleb maakte waren best interessant, maar hij gaf ook halve antwoorden. Als het over woningen voor studenten ging dan zei hij bijvoorbeeld dat we er niet alleen voor staan, maar dat we uiteindelijk wel naar de regering moeten met dit probleem. Ook bij de panelgesprekken met wethouders kregen mensen niet echt antwoord op hun vragen en was er geen ruimte voor een weerwoord. Dat was jammer want op die manier kun je niet echt een discussie voeren. Omdat de antwoorden zo diplomatiek waren, was het ook lastig om erachter te komen waar ze echt voor staan en waarmee ze Rotterdammers willen helpen in de toekomst.

‘De connectie van het publiek onderling vond ik wel heel mooi om te zien.’

‘Het is een heel mooi initiatief en we kunnen het nog verder ontwikkelen, misschien is het bijvoorbeeld beter om in de toekomst met wat kleinere groepen te werken. Het zou goed zijn als er een kleine raad komt waar wordt besproken hoe we het gaan aanpakken. Daar zou ik zelf ook wel in willen zitten. We hebben nu de eerste dag gehad, dus we moeten nadenken over de volgende stap. De connectie van het publiek onderling vond ik wel heel mooi om te zien. Er werd veel met elkaar gepraat en ik denk dat dat ook een belangrijk doel is van dit dialoogpodium. Als iedereen met elkaar in gesprek gaat dan ontstaan er vanzelf nieuwe inzichten.’

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.

Tekst: Wietse Pottjewijd
Foto: Rabia Ahmad

Gepubliceerd: 18 March 2022 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top