Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Binnenkijken #3: Hannah woont in een oud politiebureau

Gepubliceerd: 5 December 2022 • Leestijd: 1 minuten en 39 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

In de serie Binnenkijken laten zien studenten en een docent van de HR zien hoe ze wonen. Vandaag in de derde aflevering: Hannah Beljaars-Frederiks, hoofddocent bouwkunde en architect. Ze woont in een oude politiepost.

Alexandru Caludea

‘Ik woon, samen met mijn man en kind, in de oude politiepost op Heijplaat. We wilden altijd al een bijzondere woning kopen. We hebben verschillende dingen bezocht en toen vonden we deze politiepost op een veiling.

‘De vorige eigenaresse had er wel een woonhuis van gemaakt, maar de verbouwing was nog niet klaar. Ze had de woning voor een aantal jaar verhuurd. Het was wel uitgewoond toen we ’t kochten. We hebben het helemaal naar eigen smaak verbouwd en ingericht. Het is een monument, dus we hebben geprobeerd zoveel mogelijk elementen te behouden, zodat je nog echt het karakter van de politiepost ziet. Boven onze voordeur staat de tekst “Politiepost”. Aan de binnenkant zijn de oude lambrisering, de politiecellen, de verhoorkamer en de stal voor de politiepaarden er nog.

‘Tien jaar geleden kon je nog onderbieden, het was een heel andere tijd qua woningmarkt’

‘Het is geen doorsneehuis. Het is een heel mooi historisch pand met veel licht, juist door de niet-standaard indeling van de ruimtes kun je veel bijzondere plekken creëren. We hebben dit tien jaar geleden gekocht voor ongeveer drie ton en voor ongeveer een halve ton verbouwd in de loop der jaren. Tien jaar geleden kon je nog onderbieden, het was een heel andere tijd qua woningmarkt. We hebben echt geluk gehad. Het is een vrijstaande woning met 175 vierkante meter aan vloeroppervlak: dat vind je niet meer. Het is ook eigen grond zonder erfpacht.

Alexandru Caludea

‘Ik kijk altijd naar andere huizen want ik ben zelf architect. Maar tot nu toe heb ik nog niks beters gevonden. Ik zou alsnog een keer mijn eigen huis willen bouwen, maar dan heb je wel een eigen kavel nodig, en die zijn heel schaars in Rotterdam. Het liefst zou ik iets meer richting de kust willen. Aan de andere kant denken we aan de toekomst van het huis. We hebben al een stuk verduurzaamd, maar nu is het de grootste uitdaging om het huis van het gas af te krijgen. We kijken naar installaties om dat voor elkaar te krijgen, maar met behoud van het oude en monumentale karakter van het huis.’

Leuk? Lees dan ook:

Tekst: Rutger de Quay
Fotografie: Alexandru Caludea

[Facebook]

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top