Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

portret van Dicky

‘Eerder was ik best wel laks, nu heb ik allemaal ambities voor mezelf opgesteld’

Dicky Cheung is tweedejaars business IT & management en regelde zijn stage met een sms’je. ‘Het pakte gelukkig heel goed uit. Dezelfde avond had iemand van het bedrijf het op LinkedIn gezet, dit leverde al snel iets van duizend likes en veel reacties op.’

‘Op dit moment loop ik stage bij CM.com, een techbedrijf uit Breda. Het bedrijf is twintig jaar geleden begonnen met het versturen van sms’jes met uitgaansinformatie van nachtclubs, en is nu uitgegroeid tot een wereldwijde speler op het gebied van marketing- en communicatiesoftware. Het begon allemaal met één sms’je van een discotheek; niet helemaal toevallig begon mijn stage ook op die manier.

‘We moesten in het eerste jaar op zoek naar een snuffelstage en ik wilde niet met een standaardmail aankomen. Daarom onderzocht ik eerst wat het bedrijf allemaal deed en hoe ze waren begonnen. Ik moet ook iets met een sms gaan doen, dacht ik toen. Ik stuurde het bedrijf een uitklapbaar doosje met een oude Nokia en een kaartje. Op het kaartje schreef ik wie ik was en dat ze vooral niet moesten schrikken van het pakketje. Ook stonden er instructies op voor de telefoon waarop een sms-bericht mijn cv stond. Het pakte gelukkig heel goed uit. Dezelfde avond had iemand van het bedrijf het op LinkedIn gezet, dit leverde al snel iets van duizend likes en veel reacties op.

‘Wat ik tot nu toe heb geleerd is dat het vooral belangrijk is om gewoon lekker jezelf te zijn op stage.’

‘Het ging zo goed tijdens de snuffelstage dat ik mocht blijven; eerst een zomerbaantje en dit jaar begon ik dus aan de meewerkstage. En ook daarna kan ik blijven, superchill! De stage sluit heel goed aan bij mijn opleiding want het is een combinatie techniek en business. Het technische aspect is software-implementatie, en aan de kant van de business wordt nagedacht over hoe onze producten een succes kunnen worden bij de klant. Wat ik tot nu toe heb geleerd is dat het vooral belangrijk is om gewoon lekker jezelf te zijn op stage. Gewoon vragen stellen als je ergens niet uitkomt, dat is belangrijk, en initiatief tonen ook. Op werkgebied heb ik vooral technische dingen geleerd, zoals het schrijven van scripts, koppelingen maken en ook kritisch nadenken.

‘De belangrijkste ontwikkeling die ik in de afgelopen jaren heb doorgemaakt is dat ik meer motivatie voor school heb gekregen. Mijn eerste opleiding heb ik niet gehaald omdat ik er een pretjaar van had gemaakt met veel feesten en vakanties. Uiteindelijk wilde ik toch wel serieus studeren, maar ik wist niet zo goed wat. Ik was wel handig met computers maar niet echt een dedicated developer en wil niet zeven uur per dag codes rammen. Zo kwam ik bij business IT & management uit. Dit is leuker dan alleen programmeren omdat het contact hebt met de klant ook belangrijk is.

‘Vanaf het moment dat ik ermee begon ging alles vet goed ineens.’

‘Ik moet zeggen dat deze studie toch best wel veel invloed heeft gehad op mijn leven. Vanaf het moment dat ik ermee begon ging alles vet goed ineens. Gelukkig had ik in het eerste jaar tijdens corona een hele goede studiebegeleider, en mijn klasgenoten waren ook echt gemotiveerd om te knallen. Dat heeft mij geholpen ook mijn best te doen. En natuurlijk wist ik dat ik niet nog een opleiding kon verpesten. Eerder was ik best wel laks, maar nu doe ik stages, volg ik het honoursprogramma en heb ik allemaal ambities voor mezelf opgesteld. Voorheen was ik daar helemaal niet mee bezig, nu ben ik gewoon echt lekker aan het knallen en toffe dingen aan het doen.

‘Nu ben ik gewoon echt lekker aan het knallen en toffe dingen aan het doen.’

‘Als ik klaar ben met studeren zie ik mezelf wel ergens in het buitenland werken. Singapore lijkt me wel wat want daar zitten veel toffe bedrijven. Sowieso wil ik in de IT werken. CM.com is ook interessant want daar gebeurt gewoon heel veel. Leuk vind ik ook de bedrijven waar IT gecombineerd wordt met een product, zoals Van Moof bijvoorbeeld. Achter die elektrische fiets zit een grote IT-infrastructuur: software, de apps, maar ook bijvoorbeeld het anti-diefstalsysteem en hoe ze de logistiek hebben geregeld.’

Tekst: Wietse Pottjewijd
Foto: Dicky Cheung

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 1 July 2022 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top