Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 oktober 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

portret van Najib

‘Nu de pandemie wat minder is voelt de wereld echt een stuk groter’

Najib Baroud is eerstejaars aan de lerarenopleiding Engels, probeert zijn weg te vinden in Nederland maar vindt wel dat de kapsalon op Sint Maarten lekkerder is dan hier. ‘Er zit gewoon zoveel meer smaak aan het vlees, en aan de saus ook trouwens.’

‘De eerste weken hier op school zijn wel goed, niet te zwaar in elk geval. Vorig jaar volgde ik de opleiding tot gymdocent, daar ben ik mee gestopt omdat ik te moe werd van al dat sporten. Mijn Nederlands is ook niet zo goed, dus ik dacht dat Engels docent wel een goed idee zou zijn. Ik kan er alle kanten mee uit en op veel verschillende plekken in de wereld werken. Op die manier kan ik straks ook lekker reizen en wat zien van de wereld.

‘Vorig jaar volgde ik de opleiding tot gymdocent, daar ben ik mee gestopt omdat ik te moe werd van al dat sporten.’

‘Ik kom van Sint Maarten, daar heb je geen goede opleidingen en daarom moest ik wel weg. Ik heb ook een Nederlands paspoort, dus het was een logische stap om hierheen te gaan. Dat is inmiddels drie jaar geleden. Door het virus en de lockdowns was het allemaal nog niet heel geweldig, maar nu de pandemie wat minder is voelt de wereld echt een stuk groter. Er is gewoon veel meer te doen dan op Sint Maarten wat uiteindelijk maar een klein eiland is.

‘Ik ben vooral blij dat ik weer naar concerten kan. Ik hou van punkrock en metal, en de afgelopen tijd ben ik naar optredens van Slipknot en Ghost geweest. Heel tof! Zojuist was ik Rage Against the Machine aan het luisteren en ook die gaan hier binnenkort optreden, maar ik weet alleen niet of ik dat kan betalen. Geld is wel een beetje een probleem op dit moment. Om wat bij te verdienen werk ik bij Five Guys, een fastfoodrestaurant. Het is niet geweldig maar het zorgt wel voor eten op tafel. Letterlijk ook want ik kan er gratis eten. Het helpt bovendien om de huur te kunnen betalen van het appartement dat ik samen met mijn broer deel.

‘Ik merk wel dat er cultuurverschillen zijn. Het eten hier man, niet te doen gewoon!’

‘Ik merk wel dat er cultuurverschillen zijn. Het eten hier man, niet te doen gewoon! I DO NOT LIKE THE FOOD HERE hahaha. Ik wil niet te negatief zijn hoor, maar toch … Sint Maarten lijkt qua keuken veel meer op Amerika, het is allemaal een stuk ongezonder maar wel heel lekker. Hier zitten waarschijnlijk een stuk minder conserveringsmiddelen door het eten, waardoor het misschien wel gezonder is maar wel totaal anders smaakt. Mijn favoriete gerecht van Sint Maarten? De kapsalon! Ik hou ervan man. Hij smaakt op Sint Maarten echt veel beter dan hier, ook al zijn de ingrediënten in principe hetzelfde. Geloof me, er zit gewoon zoveel meer smaak aan het vlees, en aan de saus ook trouwens.

‘O wacht, ik moet er weer vandoor. Mijn les begint en ik ken nog de weg in dit gebouw nog niet helemaal.’

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.

Tekst en foto: Wietse Pottjewijd

Gepubliceerd: 23 September 2022 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top