Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
14 augustus 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Menno stuitert door zijn laatste jaren van de lerarenopleiding Nederlands. Hij schrijft het liefst satirische stukken en anekdotes over het broeierige studentenleven. Maar serieuze onderwerpen zoals de mentale gezondheid van studenten liggen ook in zijn straatje.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Blog

Singles opgelet! Tips van een doorgewinterde dater

Gepubliceerd: 7 July 2022 • Leestijd: 1 minuten en 44 seconden • Menno

De zomervakantie staat voor de deur en ik ben nog single. Geen stress, want ik zit op Tinder. Je kent het wel: Tinderen, het sociale vangnet voor ‘happy’ singles.

En ja, deze single zit inmiddels ook in een liefdeloze bijstand. Alles heb ik gedownload: Tinder, Bumble en Breezer. TBB, beter bekend als de Treurige Besluiteloze Bangerd. Het verklaart ook dat mijn maximumafstand op Tinder stond afgesteld op Australië. Bij deze gooi ik mijn online-datingleven open en bloot de wijde wereld in. Er volgen tips en tricks.

In mijn Tinderbiografie manifesteer ik me als ‘model’. Ik ben ook daadwerkelijk model. Model voor een lelijke gast, maar dat hoeft niemand te weten. Ik dacht dat ik pas na twee jaar een match zou krijgen, maar dat viel reuze mee: 16 maanden is geen tijd. I’m still in the game. En vanuit de krochten van mijn hart zeg ik: er zijn weinig tot geen gebeurtenissen of momenten in het leven die het geluk van een match op Tinder evenaren. Toen pas voelde ik hoe liefde in haar puurste vorm ronddanst. Werkelijk waar, dichter bij God kon ik niet komen.

Genoeg ironie. Het moment is daar, er is een match. Wat nu?!

Tip 1: Ga geen ellenlange gesprekken voeren vóór de date. Verwachtingen worden daardoor gekweekt, en die komen de date nooit ten goede. Houd het gedoseerd en beperkt tot ‘elke dag een gek feitje over onszelf.’ Met extra regel: je mag niet reageren, anders ga je straks helemaal los in de app en weet je straks alles al, heb je je kruit al verschoten. Dus stuur een gek feitje met afsluitend: ‘Het was een eer zaken met u te doen, ik spreek u morgen.’

Tip 2: Poolen is echt een aanrader op dates. Het is een win-winsituatie. Stel dat zij er niks aan vindt, dan win je van haar met poolen. Vindt ze het wel leuk, dan verlies je met poolen maar dan heb je haar gewonnen. Dus nu heb ik een pooltafel gehuurd voor de gehele zomervakantie. Films overigens op een eerste date zou ik ten allen tijde afraden. Ik heb een keer samen met haar film gekeken bij mij thuis. Nou, ik kan je bevestigen, het was geen succes. Kan ook aan het genre porno hebben gelegen.

En nog een paar werkende uitsmijters:
– ‘Neem je AED mee naar de date, want daar verover je mijn hart het snelst mee.’
– ‘Nog even terugkomend op jouw dateverzoek (welk dateverzoek?): Coffee Company in Delft, zei je?’
– ‘Hoe vind ik je op WhatsApp? Stabiliteit is key, Bumble vind ik te fluïde.’

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Singles opgelet! Tips van een doorgewinterde dater

 1. Als je iets serieuzers zoekt dan een zomerfling kan ik Hinge zeker aanraden! Je profiel daar is veel gedetailleerder dan op iets als Tinder en je kan specifieke onderdelen van iemand profiel liken en op reageren. Ik ben wel echt een conversationalist en juist die persoonlijke specifieke dingetjes haakt net wat lekkerder aan dan die kazige openingszinnen.

  Werkt echt fantastisch, mijn vriendin en ik vieren dit weekend dat we een jaar samen zijn 🙂

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top