Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Word jij onze nieuwe student-blogger?

Gepubliceerd: 9 September 2022 • Leestijd: 1 minuten en 23 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ben je een ambitieuze student of een hartstochtelijke uitslaper? Dol op je docenten of juist kritisch op de opleiding? Leid je een kabbelend studentenleven of is het een aaneenschakeling van drama? En bovenal: kun je daarover geinige korte stukjes schrijven? Solliciteer dan als student-blogger!

Het schrijversvak in vijf erg leuke illustraties

Bijna elke werkdag lees je blogs op Profielen. Van studenten als Jonnick en Jennifer en medewerkers als Afke en Corstin. Ze delen hun meningen, inzichten en ideeën met de rest van de hogeschoolgemeenschap. Soms herkenbaar, soms inspirerend, soms prikkelend. Die verhalen – en de reacties erop – geven wij graag een podium.

Word een steeds betere blogger

Omdat er regelmatig student-bloggers afstuderen, zijn we momenteel op zoek naar een of twee nieuwe student-bloggers. Ben je kritisch over het onderwijs of het beleid van de hogeschool? Neem je ons als lezer mee op stage? Is je liefdesleven bron van hilariteit, drama of inspiratie? Laat het ons weten.

Je hoeft niet meteen de allerbeste schrijver te zijn, maar je moet wel ideeën hebben en willen leren schrijven. Samen met Profielen-eindredacteur Edith probeer je een steeds betere blogger te worden. Je krijgt feedback op je blogs en werkt met haar begeleiding aan grappige, prikkelende of ontroerende stukjes. Bij genoeg belangstelling organiseren we weer een blogworkshop.

Hoe solliciteer je?

We zijn op zoek naar student-bloggers die zich in elk geval een jaar lang aan Profielen willen verbinden. Je schrijft in principe één blog per maand. We laten ons graag verrassen door de reacties en we staan ook open voor bijdragen in andere vormen, zoals vlogs.

Heb je interesse, stuur dan voor 1 oktober twee proefblogs (van maximaal 350 woorden per stuk) naar profielen@hr.nl en stuur wat basale info mee, zoals je opleiding en jaar. Je blogs moeten een duidelijke link hebben met hoger onderwijs, HR en/of studentenleven en echt bij ons platform passen.

Niet geheel onbelangrijk: bloggende studenten krijgen een vergoeding van 30 euro per blog. En Paul van der Blom maakt een coole serie foto’s van je. Dus hop, schrijven!

Tekst: Redactie Profielen
Illustratie: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top