Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Marie Claire

‘Al die nieuwe studenten die een nieuw avontuur beginnen, dat is mooi om te zien’

Marie-Claire de Pool is vorige week begonnen als receptioniste op de locatie Museumpark. ‘Tegelijkertijd met een heleboel eerstejaars dus. Die help ik nu bij alle vragen die ze hebben.’

‘Museumpark is een heel groot gebouw. Vorige week ben ik rondgeleid, maar ik denk dat ik nog wel een paar keer door het gebouw moet lopen om het helemaal in beeld te hebben. We hebben veel evenementen en vergaderingen en die moet ik inplannen. Dus ik moet precies weten waar alle zalen zitten en hoe alles werkt met reserveren. Helemaal nieuw op de hogeschool ben ik niet. Hiervoor werkte ik vijf jaar op de locatie RDM Campus. Ook een supermooie locatie met veel praktijk. Ik heb altijd late dienst en door de veranderde openingstijden kon dat daar niet meer. Dus nu zit ik op Museumpark.

‘Tegenwoordig train ik veel op de sportschool of ga ik lekker zwemmen of met mijn hondje door het Kralingse Bos lopen.’

‘Ik werk 32 uur, van twee uur ’s middags tot tien uur ’s avonds. Ik vind dat heerlijk. Dan kan ik in de ochtend lekker mijn eigen ding doen. Ik ben heel sportief. Vroeger heb ik ook altijd Zumbalessen gegeven, ook een tijdje op Curaçao waar ik een tijdje woonde. Tegenwoordig train ik veel op de sportschool of ga ik lekker zwemmen of met mijn hondje door het Kralingse Bos lopen. Ik heb een Pomeriaantje, ze heet Lolita en ze is superschattig. Dus daar heb ik ’s ochtends voor ik naar mijn werk ga mooi de tijd voor. Dan kan ik alles op mijn gemakje doen.

‘Deze jongeren op de hogeschool zitten op hun plek.’

‘Deze locatie is natuurlijk veel drukker dan de RDM-werf. De tijd gaat veel sneller want ik doe veel meer. Er zijn meer studenten en ze hebben allemaal vragen, vooral nu in deze eerste week. Ik probeer ze zo goed mogelijk te helpen en als ik er echt niet uit kom, dan heb ik altijd nog mijn portofoon en kan ik aan een van de huismeesters vragen waar ze moeten zijn.

‘Voordat ik op de hogeschool kwam werken, heb ik jongeren begeleid voor de gemeente Capelle aan den IJssel. Jongeren die het niet altijd even makkelijk hebben weer een zetje in de goede richting geven. Dat was mooi om te doen, om iets voor ze te kunnen betekenen. Wat ik nu doe is natuurlijk wel heel anders. Deze jongeren op de hogeschool zitten op hun plek. Ze weten wat ze willen en waar ze naar toe werken. De jongeren die ik vroeger begeleidde waren juist zoekende. Maar toch help ik nu ook.

‘De hele dag door ben ik met allemaal verschillende mensen in contact’

‘Ik vind het hartstikke leuk werk. De hele dag door ben ik met allemaal verschillende mensen in contact. Hier zit ook de centrale. Die komen ook weer met allemaal vragen en verzoeken, daar help ik dan ook weer mee. Iedere dag is anders en er gebeurt heel veel. Zeker nu tijdens de introductieweek, dat is echt mooi om te zien. Al die nieuwe studenten die een nieuw avontuur beginnen. Doordat ik er vanaf het begin af aan bij ben, leer ik ze echt wel een beetje kennen en bouw ik toch een band op. Ik ben toch het gezicht hier, dat iedereen welkom heet. Als ik ze heb geholpen, zeker in het begin, dan komen vaak nog langs om een praatje te maken.

‘Wat ik vooral tegen ze wil zeggen is, doe goed je best en maak er wat van. Het is ook heel belangrijk dat je op je plek zit en dat je echt leuk vindt wat je doet. Eigenlijk is dat het belangrijkste. Als je het naar je zin hebt, dan komt het ook goed met je studie. Dus geniet ervan en ga er voor.’

Ken of ben jij iemand met een verhaal voor Humans of HR? We horen het graag! Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl

Tekst en foto: Sanne van der Most

Gepubliceerd: 1 September 2023 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top