Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 oktober 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Jonnick is student aan de docentenopleiding maatschappijleer. Hij schrijft graag over problematiek die hij tegenkomt in het onderwijs, maar een lichter onderwerp op zijn tijd gaat hij niet uit de weg. Eerdere blogs van Jonnick lees je hier.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Het lelijke LHBTQ-bordje

Gepubliceerd: 19 January 2023 • Leestijd: 1 minuten en 24 seconden • Jonnick

Sinds een aantal weken hangt er aan mijn afzuigkap een bordje van ivoorpapier. Er staat LHBTq op geschreven. Met een kleine ‘q’ inderdaad, want er was geen ruimte meer op het papier voor een hoofdletter Q. De letters zijn in lijm uitgeschreven op het blad om er vervolgens glitters over uit te strooien. Het is een godsgruwelijk lelijk ding, en toch hangt ‘ie aan de afzuigkap.

Het was het einde van Periode 1. Mijn studenten pedagogiek hadden een ideeënmarkt opgezet over verschillende maatschappelijke onderwerpen waarvan zij vonden dat die meer besproken zouden moeten worden bij hen op de werkvloer. Eén groepje dames wilde dat er op hun stageplaats meer aandacht kwam voor kennis over de LHBTQ-gemeenschap, en dat hadden ze heel netjes voorbereid. Nou ja, de PowerPoint was netjes voorbereid. Het bordje voor hun stand hebben ze in het laatste kwartier voor de les in elkaar geflanst.

Toen ik de ideeënmarkt wilde openen, hield een van de meiden het bordje omhoog en zei heel sarcastisch ‘Kijk eens hoe mooi meneer’. Ik had heel het bordje nog niet gezien en werd er zo door verrast dat ik me niet in kon houden: ik begon te schateren van het lachen. Heel de klas, het groepje inbegrepen, hield het ook niet meer. Uiteindelijk heeft het bijna twintig minuten geduurd voordat de markt kon beginnen. Na de les kreeg ik het bordje mee naar huis: ‘Zodat u het op de koelkast kan hangen’.

En dat is (bijna) precies wat ik gedaan heb. Niet omdat ik het bordje toch stiekem mooi vind, maar omdat het een goede herinnering is aan een leuke klas waar ik veel mee gelachen heb. Het zijn gedreven meiden die elk op hun eigen manier hun vak op een leuke manier gaan invullen. Dat ik een deel aan hun schooltraject heb mogen bijdragen is een eer waar ik nu bij elk ontbijt aan word herinnerd.

Het is een lelijk bordje, absoluut, maar aan een mooi bordje had ik waarschijnlijk niet zo’n leuke herinnering kunnen plakken. Ik hoop in de toekomst nog veel meer lelijke bordjes te krijgen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Blog Jonnick: Het lelijke LHBTQ-bordje

 1. Heerlijk zulk soort dingen. Zo had ik aan een (BBL!) klas een keer A4tjes uitgedeeld toen het belachelijk warm was in het lokaal. ‘Dan kan je wapperen, is het nog een beetje te doen in deze hitte.’
  Die papiertjes gingen vervolgens als vliegtuigjes door het lokaal. Aan het einde van de les hebben ze ze keurig in de papierbak gekiept met uitzondering van één. Daar schreven ze op ‘voor de leukste docent’ en werd aan mij overhandigd. Heb het vliegtuigje in m’n bullet journal geplakt met bijschrift ‘van de leukste klas’.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top