Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Nigel die op een tafel zit in de kantine

‘Een beter versie van mezelf worden, dat is mijn doel’

Nigel Roos (20) kreeg vmbo-kader als schooladvies. Niks mis mee, maar toch wilde hij bewijzen dat hij meer in zijn mars heeft. Inmiddels studeert hij business IT en management aan de Hogeschool Rotterdam. ‘Ik ben het zo zat dat mensen vmbo’ers als dommer zien. Iedereen heeft zijn eigen talent.’

‘Ik ben niet standaard op de havo begonnen, zoals de meeste hogeschoolstudenten, maar op vmbo-kader. Daarna stroomde ik door naar vmbo-t en daarna naar de havo. Dat lukte helaas niet meteen omdat ik een half punt te kort kwam. Maar omdat ik het zo graag wilde, heb ik toch doorgezet. Op de havo koos ik een van de moeilijkste pakketten. Uiteindelijk heb ik het allemaal gehaald en ben ik geslaagd met allemaal voldoendes. Voor mij bewijst dat echt dat als je iets wilt en je gaat er helemaal voor, dat het uiteindelijk dan toch lukt. Die kracht haal ik echt uit mezelf. Ik geloof in mezelf en ik blijf altijd doorzetten. Eigenlijk juist als mensen zeggen dat ik het niet kan.

‘Daarnaast heb ik het ook aan mijn ouders te danken. Mijn ouders zijn Surinaams en ik ben in Nederland geboren. Zelf hebben zij ook gestudeerd en ze hebben allebei een goede baan. Voor mij vinden ze dat ook heel belangrijk. In eerste instantie vond ik vmbo-kader een prima advies. Veel vrienden hadden hetzelfde advies en iedereen ging naar dezelfde school. Dat leek me ook wel wat. Maar mijn ouders dachten daar anders over. Die zeiden altijd: Je kan veel meer dus waarom doe je dat niet?

‘Als je echt iets wil bereiken, moet je ervoor gaan. Dat is nu echt mijn mentaliteit.’

‘Ik zat dus in een omgeving van vrienden die ook allemaal vmbo deden. Daar wilde ik ook graag heen, maar mijn ouders hebben daar een stokje voor gestoken en mij, aanvankelijk tegen mijn zin, op een andere school gezet. Een heel andere omgeving met veel meer mogelijkheden om me te ontwikkelen. Natuurlijk baalde ik er in het begin van. Maar inmiddels weet ik ook wel dat het leven niet alleen maar bestaat uit lol maken en leuke dingen doen. Als je echt iets wil bereiken, moet je ervoor gaan. Dat is nu echt mijn mentaliteit.’

‘En die werkt. Vorig jaar heb ik mijn propedeuse gehaald en nu zit ik in mijn tweede jaar. De studie is heel breed, ik kan daarna nog alle kanten op. Dat spreekt me echt aan. De IT-kant en de managementkant, die zitten er allebei in. Management innovation en change ligt mij geloof ik wel. En daarna? Ik heb zeker plannen. Als ik klaar ben met studeren, wil ik gaan werken. Eerst voor een baas en daarna als ZZP’er.

‘Netflix kijken en toch geld verdienen. Dat lijkt me wel wat.’

‘Iets voor mezelf dat lijkt me echt leuk. Echt iets opbouwen. Liefst krijg ik meerdere inkomstenbronnen. Dropshippen en traden en zo een passief inkomen verwerven. Dat doet iedereen tegenwoordig en daar kun je echt rijk mee worden: een webwinkel beginnen en producten doorverkopen. Gewoon twee weken lang thuis zitten, Netflix kijken en toch geld verdienen. Dat lijkt me wel wat. Geen idee of het lukt maar ik kan het altijd proberen.

‘Tijd is kostbaar en alle tijd die ik dan overhoud, kan ik besteden aan vrienden en aan dingen die ik leuk vind. Sporten, reizen, iets van de wereld zien. Of aan filmen en fotograferen. Iets wat ik sinds kort ook doe. Motiverende foto’s en video’s maken. Van mezelf en van anderen. Om mensen te inspireren. Vaak zie je dat er wordt neergekeken op mensen die vmbo doen. Wat er geschreven en gezegd wordt is niet fijn. Je voelt je daar minder door. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, kijk daarnaar in plaats van alleen maar naar iemands schoolresultaten. Die verhalen wil ik graag in beeld brengen.’

‘Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, kijk daarnaar in plaats van alleen maar naar iemands schoolresultaten.’

‘Naast school werk ik bij Albert Heijn. Eerst als vakkenvuller en sinds kort als chef-leider. Dus ook daar leg ik de lat hoog. Daarnaast ga ik vaak naar de sportschool voor krachttraining. Ook dat vraagt veel discipline en doorzetten. Achteraf ben ik echt wel trots op wat ik heb bereikt. Dat ik ongeacht mijn omgeving heb doorgezet. Een betere versie van mezelf worden. Dat was mijn doel en ik ben aardig op weg.’

Ken of ben jij iemand met een verhaal voor Humans of HR? We horen het graag! Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl

Tekst en foto: Sanne van der Most

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Gepubliceerd: 20 January 2023 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top