Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Portret van Fleur Keuzenkamp, die tegen een muur geleund staat

‘Ook als ik niet helemaal lekker in mijn vel zit, helpt het me enorm om te gamen’

Eigenlijk wilde Fleur Keuzenkamp (19) dierenarts worden. Maar de vakken op het vwo vond ze niet echt interessant. ‘Dan wordt het behoorlijk lastig’. Nu studeert ze creative media & game technologies aan de Hogeschool Rotterdam en heeft ze een nieuwe droom: haar skills inzetten bij de politie.

‘Ik hou heel erg veel van gamen en programmeren. Dat is voor mij echt ontspanning en stoom afblazen na een drukke dag. Ook als ik niet helemaal lekker in mijn vel zit, helpt het me enorm om te gamen. Me terugtrekken in een wereld waar ik alles onder controle heb. Zoiets is het. Van alles speel ik. RPG’s, Persona, Minecraft, Sims. Veel life simulators dus. Maar schietspellen vind ik ook leuk. Dus dat doe ik ook vaak met vrienden. Verslaafd ben ik niet hoor. Ik game lang niet elke dag. Als ik te moe ben of ik kom laat van mijn werk terug, dan ga ik ook gewoon lekker slapen. Je moet wel fris en fit zijn om te gamen. Anders doe je maar wat en maak je fouten. En dat is ook zonde.

‘Verslaafd ben ik niet hoor. Ik game lang niet elke dag.’

‘Deze studie sluit er heel erg goed bij aan. Bovendien heb je ook veel ruimte om allerlei interessante keuzevakken te doen. Een tijdje geleden was ik bij een event in de Doelen met allemaal VR Games enzo. Daar was ook de politie met een showcase over een VR-bril en wat je daar allemaal mee kunt doen. Dat vond ik echt superinteressant. Er gebeurt zo veel op dat vlak. Zo vertelden ze dat ze nu ook bezig zijn met het ontwikkelen van een taser in VR en met het opzetten van oefeningen en trainingen met allemaal scenario’s. Die trainingen kunnen nu nog maar op een paar plekken in Nederland. Als ze dat straks meer met VR kunnen doen, is er zoveel meer mogelijk. Daarover meedenken en daar onderdeel van uitmaken, dat lijkt me echt heel erg leuk en interessant. Echt toegepast op de praktijk en het sluit heel goed aan bij wat ik nu leer.

‘Dat hele gedoe met cijfers en altijd maar worden afgerekend op hoe je scoort, dat is helemaal niets voor mij.’

‘Totaal anders was mijn ervaring op de middelbare school. Dat hele gedoe met cijfers en altijd maar worden afgerekend op hoe je scoort, dat is helemaal niets voor mij. Het is ook niet waar het in de wereld over gaat. Vaardigheden zijn in deze tijd veel belangrijker. Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat het onderwijssysteem in al die jaren nauwelijks is veranderd. We rijden niet meer met paard en wagen, we bellen niet meer met zo’n ouderwetse telefoon met een draaischrijf. Alles verandert en ontwikkelt zich, maar het klaslokaal en de manier waarop we worden beoordeeld, blijven hetzelfde. Waarom moeten we al die feitjes en jaartallen leren die ooit belangrijk waren? Je leert dingen waar je in de praktijk niks mee doet.

‘Ik ben iemand die van doen en aanpakken houdt. Een kantoorbaan is niks voor mij.’

‘Wat dat betreft is deze studie echt perfect. We worden beoordeeld op wat we doen en wat we kunnen, niet op onze cijfers. Ik vind het ook heel interessant. Dat scheelt natuurlijk ontzettend veel. Dan verdiep ik me er echt in en gaat het ook gewoon veel beter. Ik zie nu ook veel meer de logica achter de dingen die we moeten leren: namelijk het kunnen toepassen in de praktijk. Dat past ook veel meer bij mij. Ik ben iemand die van doen en aanpakken houdt. Een kantoorbaan is niks voor mij. Dus wat dat betreft zou de politie ook zeker goed passen. Misschien dat ik zelfs ooit nog wel de Politieacademie ga doen en de straat op wil. Of bij de bereden politie. Ik rij zelf ook paard sinds mijn negende. Daar ligt ook wel echt mijn hart. Tot vorig jaar had ik een Franse Draver, een leenpaard. Alleen die is helaas overleden. Nu rij ik nog steeds op de manege en doe ik vooral dressuur. Springen vind ik ook heel erg leuk. Lekker actief. Een eigen paard lijkt me natuurlijk geweldig. Wie weet vind ik er in de toekomst een waar het echt mee klikt.’

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.

Tekst en foto: Sanne van der Most

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 24 February 2023 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top