Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Sterre Oosting is vierdejaars communicatie en is na een half jaar studeren in Santander, Spanje, weer terug in Nederland om af te studeren. Ze blogt over die laatste loodjes.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Sterre in Spanje: Is Spanje een betere plek voor mij dan Nederland? 

Gepubliceerd: 16 November 2023 • Leestijd: 2 minuten en 6 seconden • Sterre

Ik zit in de lobby van het hotel waar mijn ouders straks gaan verblijven. Het is inmiddels al bijna twee maanden geweest sinds ik ze voor het laatst gezien heb. Om de een of andere reden ben ik een beetje zenuwachtig. Ze zijn later dan dat ze hadden gezegd dus ik kijk elke keer dat er iemand binnenloopt op om te kijken of zij het zijn. En dan: heel veel blijdschap en knuffels. Fijn om een stukje van thuis hier in Spanje te hebben.  

Je kan zeggen dat mijn studeertijd nu wél echt begonnen is. De eerste paar weken van mijn tijd op de uni hier voelden eigenlijk nog een beetje als vakantie. Enerzijds omdat het weer elke dag nog zo’n 26 graden was, maar ook omdat mijn rooster bijna geen school te noemen is. Maar afgelopen week heb ik mijn eerste deadline moeten halen, dus de grootste pret is nu helaas wel voorbij.  

Ik volg in totaal vier vakken die allemaal 7,5 ECT waard zijn wanneer ik ze voltooid heb: Audiovisual Technology and Communication, Digital Marketing, Consumer Culture en Social Media Management. Alle vakken zijn superinteressant! Ook al zijn het onderwerpen die ik (deels) op mijn opleiding in Nederland ook gehad heb, krijg ik alsnog nieuwe inzichten van deze docenten.  

Mijn rooster is als volgt:  

Maandag 16.30 – 18.00 
Dinsdag 10.00 – 17.00  
Woensdag 11.30 – 18.00  
Donderdag 17.00 – 18.00  

Je kunt waarschijnlijk wel begrijpen waarom ik dit een chill rooster vind! Doordat ik op maandag pas laat les heb, heb ik eigenlijk nóg een extra dag weekend, naast de vrijdag, zaterdag en zondag. Mijn langste les duurt twee uur en de kortste een uur, en om eerlijk te zijn laten de docenten ons vaak ook nog een stuk eerder gaan.  

Ik heb op dinsdag en woensdag in totaal zo’n vier uur aan tussenuren, maar omdat de docenten ons vaak ook aan opdrachten laten werken binnen de lestijd, heb ik tot nu toe nog bijna niets buiten schooltijd hoeven doen. Dat betekent dus extra tijd voor naschoolse koffie met vrienden, surfen of shoppen. De winkels zijn hier gemiddeld elke dag tot acht uur ’s avonds open, dus tijd genoeg! 

Mijn Spaans gaat ook steeds beter. Waar ik eerst nog een beetje schaapachtig naar de caissière stond te lachen als ze me allemaal vragen stelt, kan ik daar nu op antwoorden. Ook gaat het goed als mensen mij op straat aanspreken om de weg te vragen of te vragen hoe laat het is. Het zijn kleine dingetjes, maar ik voel me er stiekem wel cool door. Ook omdat mensen dus blijkbaar denken dat ik een local ben 😎. Ik ben nog lang niet op het level waar ik wil zijn, maar mijn school heeft beloofd dat we binnenkort Spaanse lessen gaan krijgen!  

Elke dag voelt nog steeds een beetje onwerkelijk. Ik woon gewoon in Spanje! Er zijn nu al een paar mensen mij komen opzoeken en ik kan ze alle hotspots en mooie natuurplekken laten zien. Als het zo door blijft gaan, wil ik misschien wel nooit meer weg …

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Sterre in Spanje: Is Spanje een betere plek voor mij dan Nederland? 

 1. Dit had ik ook toen ik in Noorwegen studeerde een half jaar. Zo heerlijk om in zo’n omgeving te kunnen studeren! Het was by far het meest vlekkeloze semester van mijn opleiding. Veel plezier nog in Spanje!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top