Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 december 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Ai Weiwei’s Expositie in de Kunsthal Rotterdam

Gepubliceerd: 9 November 2023 • Leestijd: 1 minuten en 55 seconden • UIT

Op een zonnige dinsdagmiddag, 7 november, bracht ik samen met een vriendin een bezoek aan de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel er meerdere exposities te zien waren, was onze grootste nieuwsgierigheid gericht op de tentoonstelling van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en mensenrechtenactivist, Ai Weiwei: ‘In Search of Humanity’.

portret van Larice

Deze must-see expositie biedt een diepgaand inzicht in het leven van Ai Weiwei,
van zijn jeugd in ballingschap tot zijn gevangenschap in 2011, en zijn voortdurende zoektocht naar menselijkheid en een betere wereld. In Search of Humanity is zijn meest volledige overzichtstentoonstelling ooit. 

De Kunsthal waar je de expositie tot 3 maart 2024 kunt zien, is gelegen in het mooie Museumpark, op loopafstand van de Hogeschool Rotterdam-locatie Museumpark. De Kunsthal beschikt over schone toiletten en een café waar je kunt genieten van eten en drinken, hoewel het tijdens ons bezoek behoorlijk druk was.

De Kunst van Ai Weiwei

De kunstwerken in de tentoonstelling zijn zeer indrukwekkend! Elke creatie heeft zijn eigen verhaal te vertellen, en het voelde bijna alsof ze met ons wilden praten. Ai Weiwei heeft ons uitgedaagd om na te denken over serieuze zaken. Hoe de Chinese regering mensen onderdrukt, waarom vrijheid zo belangrijk is, de chaos van oorlogen en hoe mensen over de hele wereld op de vlucht zijn voor problemen.

Ai Weiwei’s kunst gaat niet alleen over kijken, het gaat ook om voelen en begrijpen. Het voelde als een oproep om onze krachten te bundelen en op te staan voor vrijheid van meningsuiting en mensenrechten. Zijn kunstwerken zijn als stripverhalen zonder woorden, maar met een krachtige boodschap. De tentoonstelling bracht ons dichter bij de wereldproblemen en liet ons beseffen dat we als jongeren ook een verschil kunnen maken. Ai Weiwei gaf ons de inspiratie om de wereld te veranderen en te vechten voor wat juist is!

Kortom, ons tripje naar de Kunsthal Rotterdam en de expositie van Ai Weiwei was gewoon super inspirerend. De expositie van Ai Weiwei is echt een aanrader voor iedereen die kunst, mensenrechten en de kracht van kunst in de samenleving waardeert. Na ons bezoek voelden we ons geïnspireerd en meer bewust van hoe kunst verandering kan teweegbrengen.

Waardering

Geillustreerde discobal met vier van de vijf sterren


Uitgegeven: We hebben € 0 per persoon uitgegeven, omdat we beiden een Rotterdampas hadden. De normale entreeprijs voor studenten is € 8,25.

Adres: Museumpark, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam.

Openingstijden: Maandag: Gesloten; dinsdag tot en met zondag: 10.00-17.00. De expositie van Ai Weiwei is nog te bewonderen is tot 3 maart 2024.

Toegankelijkheid/Bereikbaarheid: Als je met het openbaar vervoer reist, is de locatie gunstig gelegen, op slechts tien minuten lopen van Eendrachtsplein. Parkeermogelijkheden zijn schaars en duur in het centrum, dus het is aan te raden om met het ov te komen.
De Kunsthal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, en er is een lift beschikbaar.

Handige om te weten: Houd er rekening mee dat speciale kortingen worden aangeboden voor studenten (neem je studentenkaart mee).

Tekst en foto’s: Larice Atmoredjo

Meer UIT artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top