Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 december 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Vector borrel bij Stadshaven Brouwerij

Gepubliceerd: 2 November 2023 • Leestijd: 2 minuten en 47 seconden • UIT

De Stadshaven Brouwerij is een bierbrouwerij in Rotterdam West en bestaat sinds 2021. De unieke combinatie van een state-of-the-art brouwerij en een gastropub maakt dit een ideale plek voor een studentenborrel. UIT-verslaggever Yoeri testte de locatie met zijn studievereniging.

Vrijdag 13 oktober organisserde Vector, de studievereniging van civiele techniek, een vrijdagmiddagborrel bij de Stadshaven Brouwerij in het M4H gebied. Aangekondigd werd dat Vector de snacks betaalde, dus dat beloofde al veel goeds. Dit was daarom een goed moment om als alumnus aan te sluiten, en mijn eerste UIT-rubriek te schrijven.

Direct aan het water

De Stadshaven Brouwerij ligt direct langs de Merwehaven, pal naast de Watertaxi steiger richting Heijplaat. Als IJsselmondse UIT-verslaggever heb ik dus lekker de watertaxi gepakt vanaf Stadion Feyenoord. Het kost maar een tientje, dus is zeker een keer de moeite waard. Na een mooie vaartocht van 25 minuten werd ik bijna voor de deur afgezet. Maar goed ook, want het begon te stortregenen!

foto in de watertaxi

Voor de studenten zonder zeebenen: De Stadshaven Brouwerij ligt ongeveer 7 minuten lopen van station Marconiplein, dus met het ‘normale’ openbaar vervoer is deze locatie ook prima bereikbaar.

Vector is de studievereniging van de opleiding Civiele Techniek. Een aantal keer per jaar worden vanuit deze vereniging activiteiten georganiseerd, deels betaald vanuit de hogeschool. Het is een goede manier om je klasgenoten, en docenten beter te leren kennen. En bovendien is het een leuke invulling van je studententijd. Ik zou het daarom aanraden om ook bij een studievereniging aan te sluiten. De borrel werd goed bezocht met veertig m/v, vooral studenten maar ook docenten en ik als alumnus.

Interieur van Stadshaven brouwerij

Tap je eigen biertje

Op de drankenkaart staat uitsluitend bier dat door de Stadshaven Brouwerij zelf is gebrouwen. De prijzen variëren van € 3,85 voor de Sailors’ Lager, tot € 5,50 voor een Piranha Tripel. Niet heel goedkoop dus! Achter in de brouwerij staan vijf lange tafels met plek voor ongeveer twaalf man. Elke tafel heeft een eigen tap, waar je zelf je eigen biertjes kunt tappen. Deze biertjes komen ook vers uit de brouwerij. De prijs is € 110,- per tien liter bier. Omgerekend is dat € 2,75 per vaasje, wat dit dus een stuk goedkoper maakt. Helaas hebben we dit niet gedaan met de studievereniging.

Interieur Stadshaven Brouwerij

Borrelhapjes: lekker en genoeg

Door de studievereniging werden gedurende de avond meerdere hapjes besteld en betaald. Zo kreeg elk tafeltje een schaaltje bitterballen, kipvleugels en nacho’s met pulled pork. Daar kwam later op de avond ook nog friet bij met mayonaise van het huis. We zaten ongeveer met vier personen aan een tafeltje, en op de bon werd dit beschreven als “Piranha Borrel Nieuw” voor € 10,50 per persoon. De borrelhapjes waren lekker, en zeker genoeg om een avond te vullen.

Algemene waardering

Geillustreerde discobal met vier van de vijf sterren

Al met al krijgt de Stadshaven Brouwerij van mij vier sterren. De biertjes waren lekker, de hapjes waren lekker. Als afsluiter nam ik een Irish Coffee, en ook deze was lekker. Voor het goede waren de biertjes wel iets te duur, en ook vind ik € 22,50 voor negen kipvleugels heel veel geld. De toiletten waren schoon, en de rest van het gebouw zag er ook schoon en verzorgd uit.

Uitgegeven:

Watertaxi heen en weer terug: € 20,-; 4x Sailor Lager bier: € 15,40; 1x Irish Coffee: € 8,-

Adres: Galileistraat 24, 3029 AM Rotterdam, +31 10 307 6838

Openingstijden: Maandag en dinsdag gesloten, woensdag van 15.00 u tot 22.00 u, donderdag van 12.00 u tot 23.00 u. Vrijdag en zaterdag van 12.00 u tot 0.00 u.

Toegankelijkheid/bereikbaarheid: De Brouwerij is met studenten ov bereikbaar met de metro, tram en bus via Marconiplein, en met de watertaxi vanaf de Heijplaat. Je kunt ook, net als ik, een watertaxi nemen vanaf elke willekeurige steiger, maar hier moet je wel voor betalen. Met de auto kun je er ook komen. Voor de deur is een parkeerplaats met ongeveer 30 plaatsen op eigen terrein. De entree van de Stadshaven Brouwerij, de toiletten en de tafels achterin zijn rolstoeltoegankelijk. De tafels waar wij zaten stonden op een opstapje.

Handig om te weten:
– Je kunt alleen ter plaatse eten en drinken.
– In het donker kan de omgeving van M4H een beetje onveilig aanvoelen als je terug naar het station loopt.

Tekst en foto’s: Yoeri Meulemans

Meer UIT artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top