Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Sterre Oosting is vierdejaars communicatie en is na een half jaar studeren in Santander, Spanje, weer terug in Nederland om af te studeren. Ze blogt over die laatste loodjes.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Het gevoel dat ik niets doe

Gepubliceerd: 19 March 2024 • Leestijd: 1 minuten en 23 seconden • Sterre

Daar zit ik dan: achter mijn laptop (voor mijn gevoel al uren) starend naar het scherm. De afgelopen week heb ik semi-vrij gehad van mijn stage, omdat er bijna niemand was in verband met de voorjaarsvakantie op het Grafisch Lyceum. Voor mijn gevoel ben ik echt niets aan het doen, dus sluipt het schuldgevoel binnen.

Inmiddels ben ik al drie weken bezig met mijn afstudeerstage. Over drie weken moet mijn contextfase af zijn en presenteer ik die met drie mogelijke strategische opties. Op de helft van de eerste fase dus. Enerzijds heb ik het gevoel dat ik al best wel ver ben: ik heb drie van mijn zes deelvragen al volledig beantwoord en mijn verantwoordingsdocument telt al 58 pagina’s.

Het moeilijkste moet echter nog komen: de interviews. De drie deelvragen die ik nu nog open heb staan, zijn alleen te beantwoorden met de interviews, maar ik kan mezelf er niet toe zetten om mensen te benaderen. Het voelt onnatuurlijk om bij iemand aan te kloppen en te zeggen: ‘Hoi! Hier ben ik dan! Vertel me waarom je je werkplek niet goed vindt!’ En dat al helemaal bij de managers.

Daarnaast wil ik mezelf eerst een beetje kunnen introduceren, maar aangezien er vorige week bijna niemand was, is dat er nog niet van gekomen en heb ik dus bijna een week stilgestaan. Dat voelt niet fijn. Afstuderen is het belangrijkste onderdeel van je studie en ik heb het gevoel dat ik niets aan het doen ben.

Ook zie ik tegen het transcriberen en labelen van de interviews op. Wat als er helemaal geen goede inzichten uitkomen? Wat moet ik dan doen? Het hele onderzoek opnieuw opstarten? Ik merk dat het me toch wel een beetje begint te overvallen nu.

Gelukkig heb ik veel aan de twee studenten die ook onder mijn scriptiebegeleider vallen. Bijna elke week hebben we wel een call waarin we een beetje met elkaar sparren en het hebben over obstakels. We zijn ook alle drie met ongeveer hetzelfde onderwerp bezig, dus dat is extra fijn. Het zal vast allemaal wel goedkomen. Toch?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Blog Sterre: Het gevoel dat ik niets doe

  1. Uiteindelijk komt het altijd goed! Succes met de laatste loodjes!

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top