Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Yoeri is in 2023 afgestudeerd aan de opleiding civiele techniek en volgt nu de master Shipping and Transport. Daarnaast is hij cmr-lid. Zijn favoriete hobby is zeilen en hij schrijft in zijn Profielenblogs graag hoe het zeilen hem helpt met het laten uitkomen van zijn toekomstplannen.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Die ‘topstudent’ zie ik niet altijd in de spiegel 

Gepubliceerd: 23 May 2024 • Leestijd: 1 minuten en 48 seconden • Yoeri

Op papier ben ik een ware topstudent. Ik was cmr-lid, ben imr-lid, lid van het college van beroep voor de examens, blogger, UIT-Reporter. Menigeen wordt al moe van het lezen van dit rijtje. Niet voor niets ben ik vorig jaar genomineerd voor Student van het Jaar 2023

Misschien bén ik ook wel een topstudent, maar zo voelt het niet altijd voor mezelf. Juist die hoge waardering maakt dat ik steeds vaker onzeker ben. Wat als ik helemaal niet zo geweldig ben? Waarom haal ik mijn cursussen maar met zevens en niet met negens? Dit schooljaar had ik zelfs meerdere herkansingen! Wat kan ik eigenlijk beter dan anderen? En wat zouden mensen die me alleen ‘online’ kennen van mij vinden als ze mij in het echt tegenkomen? 

In het echt ben ik namelijk een hyperactieve jongeman die zich overal mee bemoeit. Zit je rustig te studeren, kom ik je wel even vertellen hoe mijn dag is geweest. Bezeten door een ultiem levensdoel dat ‘waardering’ heet, probeer ik zoveel mogelijk studenten te overtuigen dat ik aardig ben, soms met averechtse uitwerking. 

Ik denk beschaamd terug aan die keer dat ik ruzie had met een jongen van allochtone afkomst. Vol emotie zei ik dingen met een racistische ondertoon. Eenmaal thuis in de spiegel keek ik mijzelf aan en bedacht ik dat allochtone studenten misschien mijn blogs wel lezen en mij sympathiek vinden. Maar wat als zij weten wat ik vandaag gezegd heb? 

Het is de laatste tijd een trend aan het worden om als BN’er ‘exposed’ te worden. Bij de Voice of Holland blijken juryleden losse handjes te hebben, en ook bij de NPO blijkt dat aan hooggewaardeerde presentatoren soms een duistere kant zit. Of wat dacht je van Joost Klein bij het Songfestival? Door één simpel opstootje lag hij er meteen uit. En als ik naar mijzelf kijk, kleur ik ook niet altijd netjes binnen de lijntjes. Wanneer komt mijn diskwalificatie? 

‘We vegen allebei onze kont af!’ Dat zijn de woorden die YouTuber Bardo Ellens ooit tegen mij zei. En ook toen ik naast Tim Hofman zat bleek hij gewoon een mens van vlees en bloed te zijn. En zo ken ik nog wel wat bekende Nederlanders waarvoor geldt: ‘Het zijn gewoon mensen!’ 

En toch vind ik het moeilijk om in het echt niet altijd de persoon te zijn die ik op papier ben. Ik ben bang dat ik mijzelf op sociaal vlak niet kan verkopen op de manier dat ik dat hier kan. En daarom kan ik mij bij elk compliment in de reacties op Profielen, of LinkedIn enkel de vraag stellen: ‘Wat als je mij in het echt ontmoet?’

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top