Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
14 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

portret van Ivar Noordhoek

‘Elke student moet zich gehoord voelen op de hogeschool’

Ivar Noordhoek is eerstejaars student leisure & events management aan de Willem de Kooning Academie. Daarnaast is hij voorzitter van de studentengeleding van de medezeggenschapsraad van de hogeschool. ‘Ik wil zorgen dat medezeggenschap meer gaat leven bij studenten.’

‘Het verbinden van mensen vind ik heel erg tof om te doen. Dat doe ik eigenlijk al heel lang. Als allround DJ draai ik graag op plekken waar veel verschillende mensen komen. Jong, oud, van alles door elkaar. Ik draai house, urban, disco, rock, nineties, van alles. Geweldig om iedereen uit zijn dak te zien gaan. Muziek verbindt, en ik vind dat heel erg leuk om te doen.

‘Muziek verbindt, en ik vind dat heel erg leuk om te doen.’

‘Verbinden doe ik niet alleen als DJ maar ook hier op school, als voorzitter van de studentengeleding van de centrale medezeggenschapsraad (cmr). De cmr is verdeeld in de personeelsgeleding en de studentengeleding, en van die laatste ben ik dus voorzitter, sinds januari. Opkomen voor studenten vind ik heel belangrijk en leuk om te doen. Iedereen heeft recht op goed onderwijs en een prettige sfeer op school. Iedereen moet zich gehoord voelen. Medezeggenschap speelt daar een grote rol in.

‘Voordat ik naar de hogeschool kwam, deed ik mbo mediamanagement aan het Grafisch Lyceum. Dat zit een beetje in dezelfde hoek als leisure & events management. Toen ik aan het Grafisch Lyceum studeerde, was ik een jaar lang secretaris van de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs, dat is de studentenraad voor alle mbo-studenten in Nederland die opkomt voor de belangen van alle mbo’ers tegenover politiek Den Haag en het Ministerie van Onderwijs.

‘Ik woonde notabene naast een studentenvereniging maar ik mocht er geen lid van worden.’

‘We hebben ons toen onder meer hard gemaakt voor een volwaardig studentenleven voor iedere student. Als mbo’er mag je niet bij een studentenvereniging en mag je sommige kroegen niet in. Dan mis je die hele experience die studeren juist zo leuk maakt. Onze voorzitter ging toen met Radar op pad met allemaal bodycams om te kijken waar ze wel en niet naar binnen mochten als mbo’er. Heel confronterend was dat, en het levende bewijs dat het nog steeds aan de orde is. Ik weet het ook uit eigen ervaring. Toen ik op het mbo zat ben ik hier in Rotterdam op mezelf gaan wonen. Toen miste ik dat stukje wel echt, in een nieuwe stad met allemaal nieuwe mensen. Ik woonde notabene naast een studentenvereniging maar ik mocht er geen lid van worden.

‘Toen ik aan de Willem de Kooning kwam studeren, heb ik me verkiesbaar gesteld voor de cmr. Studentenparticipatie vind ik heel belangrijk en daarom wil ik ze meer betrekken bij hun eigen onderwijs. Ik wil dat medezeggenschapsraad zichtbaar wordt voor alle studenten. Als ze ergens tegenaan lopen, moeten ze weten dat ze bij ons terechtkunnen en dat wij ze kunnen helpen om problemen aan te pakken. Ik wil ook zorgen dat medezeggenschap meer gaat leven bij studenten. Want er is echt een tekort aan raadsleden, dat is een landelijke trend.

‘Ik vind het belangrijk om studenten te laten zien dat ze invloed kunnen hebben op wat hier gebeurt.’

‘Zelf vind ik het hartstikke leuk om iets te kunnen doen. Ik ben maatschappelijk betrokken en ik vind het belangrijk om studenten te laten zien dat ze invloed kunnen hebben op wat hier gebeurt. Met elkaar proberen we de hogeschool steeds een stukje mooier te maken. Daar krijg ik echt energie van. Dus als er studenten zijn die iets willen vragen aan de cmr of aan de studentengeleding, schroom niet, stuur ons een mailtje.

‘Met mijn opleiding zijn we nu erg bezig met ruimtelijke ordening, heel interessant. Leisure & events management gaat in eerste instantie natuurlijk over het organiseren van events om mensen te verbinden, maar vrije tijd heeft natuurlijk ook veel te maken met de leefomgeving van Rotterdammers. En de wijken worden constant aangepast op de inwoners.

‘Met mijn opleiding zijn we nu erg bezig met ruimtelijke ordening, heel interessant.’

‘Een mooi voorbeeld is het Oude Noorden, waar ik zelf ook woon. Er komen steeds meer jonge mensen in de wijk wonen. Studenten, starters, hoogopgeleiden. De wijk maakt een transformatie door van volksbuurt naar een hele moderne en dynamische omgeving met een heel ander aanbod aan horeca, openbare voorzieningen en activiteiten dan voorheen. Ik vind het interessant om die trend te volgen. Later zou ik misschien wel op beleidsniveau mee willen denken over hoe wij naar de wens van de Rotterdammers hun leefomgeving kunnen creëren.’

Ken of ben jij iemand met een verhaal voor Humans of HR? We horen het graag! Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl

Tekst en foto: Sanne van der Most

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 12 April 2024 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top