Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Portret Sander Uythoven

‘Ik ben echt een salespersoon, geef mij maar wat actie’

Sander Uythoven is derdejaarsstudent global marketing & sales, een richting van commerciële economie. Samen met studenten van verschillende opleidingen doet hij het project ‘Creating impact with data.’ ‘Iedereen brengt in waar hij of zij goed in is.’

‘Ik ben net klaar met mijn stage en ik zit nu in een project met vier andere studenten, van andere opleidingen: Creating impact with data. We maken data-analyses en dashboards voor een opdrachtgever, in ons geval Salesguide. Dat is een organisatie die andere bedrijven helpt met sales. De klant is De InstallatieBalie, dat is dan weer een groothandel in de installatietechniek. Salesguide helpt dat bedrijf met het genereren van nieuwe leads en ons projectgroepje is ingeschakeld om daarbij te helpen.

‘Het is superleuk om te doen en ik leer er veel van. Het leuke van het project Creating impact with data is dat je het samen doet met studenten van verschillende opleidingen. Ze komen van bedrijfskunde, finance, business IT en management. Zo brengt iedereen in waar hij of zij goed in is.

‘Het team is ontzettend hecht en iedereen werkt samen met elkaar. En ik merk dat ik daar goed tussen pas.’

‘Mijn stage liep ik bij het bedrijf Perspect in Dordrecht. Zij verkopen coatings en straalmachines, ik kende die wereld totaal niet en ben daar terechtgekomen via een stagebureau. De opdracht sprak me meteen heel erg aan: onderzoek doen naar de Europese markt en kijken hoe het bedrijf daarop kan aansluiten, hun producten Europees gaan vermarkten.

‘Ik heb een half jaar onderzoek gedaan naar de Europese industriële markt. Tijdens de stage moest ik daarnaast de leerdoelen van school zien te behalen. Ik heb het bij Perspect heel erg naar mijn zin gehad en ik mocht bij ze blijven werken. Het is een superleuk bedrijf. Het is niet zo groot, er werken maar tien mensen, maar het team is ontzettend hecht en iedereen werkt samen met elkaar. En ik merk dat ik daar goed tussen pas.

‘Sales ligt me meer dan marketing. Daar ben ik tijdens mijn stage achtergekomen.’

‘Nu zit ik een dag in de week bij Salesguide en twee à drie dagen in de week bij Perspect. Daar maak ik offertes en orders, echt verkopen dus, op dit moment binnen de Benelux. Dat vind ik echt geweldig om te doen. Het is echt mijn roeping.

‘Sales ligt me meer dan marketing. Daar ben ik tijdens mijn stage achtergekomen; ook op de hogeschool spreken de lessen sales me meer aan. Ik weet niet precies wat het is maar ik ben daar toch meer het type voor. De gesprekken met de mensen, de interactie, samen iets voor elkaar krijgen. Ik ben echt een salespersoon. Bij marketing zit je toch meer achter je bureau en verzin je het allemaal in je eentje. Dat vind ik een beetje saai. Geef mij maar wat meer actie.

‘Ik wil me heel breed ontwikkelen, dus ik probeer van alles.’

‘Ik ben nu 22 en ik zit in mijn derde jaar. Volgend jaar doe ik mijn minor projectmanagement. Ik wil me heel breed ontwikkelen, dus ik probeer van alles. Hiervoor deed ik junior accountmanagement op mbo-niveau. Nu dus hbo en daarbinnen wil ik ook van alle markten thuis zijn. Tot slot dan nog een half jaar afstuderen en dan echt aan het werk. Misschien wel bij Perspect. Installatietechniek is een interessante wereld, dus ik zie me daar wel blijven.

‘Naast al dat leren en werken, doe ik ook nog iedere maandag aan zaalvoetbal. En daarnaast natuurlijk lekker chillen en een beetje uitgaan. Wonen doe ik nog bij mijn ouders in Hendrik-Ido-Ambacht. Relaxed hoor. Dat hou ik nog wel even vol.’

Ken of ben jij iemand met een verhaal voor Humans of HR? We horen het graag! Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl

Tekst en foto: Sanne van der Most

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 21 June 2024 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top