Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Japans eten, cocktails en karaoke bij de Duke of Tokyo

Gepubliceerd: 11 January 2024 • Leestijd: 3 minuten en 1 seconden • UIT

Na Amsterdam en Utrecht heeft nu ook Rotterdam een Duke of Tokyo. Eind december is deze karaokebar geopend voor publiek. UIT-verslaggever Yoeri mocht eerder al langskomen voor de pers-rondleiding.

Ongeveer zes jaar geleden reisden Has Peters Sengers, Ben Warren en Wessel Kruyt met karaokewagens en een cocktailbar door Nederland. Geïnspireerd door Japan was het een droom voor deze drie ondernemers om ooit een eigen karaokebar op te richten. Hun voorkeur ging uit naar Rotterdam, maar daar was het moeilijk om een locatie te vinden. In Amsterdam vonden de ondernemers die wel en ze openden in 2018 Duke of Tokyo. Na Utrecht is de karaokebar in Rotterdam de derde vestiging.

Op elk detail is gelet

Bij de entree valt meteen op dat op ieder detail is gelet om een Japanse sfeer te creëren. Overal hangen lichtreclames met Japanse teksten, en ook de verlichting en rieten daken boven de tafels geven het idee dat je in hartje Tokio bent. Karaoke is typisch Japans, en daar hoort een Japanse aankleding bij volgens de eigenaar.

BEN JIJ ONZE NIEUWE UIT-REPORTER?

We hebben vacatures in het UIT-team! Ben je student op de Hogeschool Rotterdam, wil jij uitjes in en om Rotterdam testen en er (betaald) over schrijven? Mail ons op profielen@hr.nl. We horen graag van je!

Bij aankomst ontvang ik meteen een welkomstdrankje naar Japans recept. Heel erg lekker! De rondleiding begint in de kelder waar allemaal karaokekamers zijn gebouwd. Elke kamer is vernoemd naar een wijk in Tokio. De kleinste kamer heeft plaats voor vier personen, maar er zijn ook kamers waar je makkelijk met twintig man in past. ‘Niemand kon iets met deze kelder, maar wij hebben het leuk ingericht’, zegt Sengers.

Lekker vals

Waar artiesten op het podium loepzuiver moeten zingen, mag dat in een Karaokebar natuurlijk best lekker vals zijn. Bij Duke of Tokyo heb je keuze uit ongeveer 20.000 liedjes, waarvan Wonderwall van Oasis mijn favoriet is. Maar voor de stotteraars onder ons kan ik natuurlijk ook Scatman aanraden om te zingen. 

Naast karaoke draait Duke of Tokio ook om het aanbod van cocktails. Bestellen kan aan de bar in de ontvangsthal boven, maar ook beneden bevindt zich een cocktailbar. En als je in een van de kamers aan het zingen bent op een van je favoriete liedjes, kun je ook via de tablet bestellen. Als voorronde komt er een schaaltje met kipstukjes langs. Deze kip was heerlijk mals, en is zeker een toevoeging bij een avondje vals zingen.

Rotterdam eerste Duke met een restaurant

Waar Amsterdam en Utrecht enkel een cocktailbar en karaokebar hebben, heeft Rotterdam ook een restaurant waar Japans gegeten kan worden. Ook het restaurant is mooi in Japanse stijl aangekleed, en biedt plaats aan ongeveer vijftig man. Opvallend is dat er ook een heel balkon is gemaakt. ‘Dit is typisch Japans’, zegt oprichter Sengers. Hij is zelf in 2017 met Ben Warren en Wessel Kruyt naar Japan gegaan om inspiratie op te doen. ‘Ik ben een beetje verliefd geworden op Japan’, geeft Sengers toe. In het restaurant werd een acht-gangenmenu geserveerd, variërend van inktvis tot zalm en van kip tot varken. En ook smaakte alles goed.

Waardering

Geillustreerde discobal met vijf van de vijf sterren

Van mij krijgt Duke of Tokyo 5 sterren. Aan alles lijkt gedacht, van het heerlijke Japanse eten tot de cocktails en de gezelligheid in de karaokebar. Ook de aankleding is heel erg goed, alsof je echt even in Japan bent. Wel moet ik erbij zeggen dat dit een exclusieve opening voor de pers was, en dit voor het gewone publiek anders kan zijn.

Kosten: De avond was voor pers gratis, maar de prijzen zijn voor twee uur zingen ongeveer € 14,- per persoon; een cocktail kost rond de € 12,50 en een vaasje bier € 3,80

Adres en telefoonnummer: Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam, 085 303 9618

Openingstijden: Zondag t/m dinsdag gesloten, woensdag en donderdag van 17.00 u tot 1.00 u, vrijdag van 17.00 u tot 3.00 u, zaterdag van 14.00 u tot 3.00 u.

Bereikbaarheid: Duke of Tokyo is bereikbaar met de bus, tram metro en trein. Met bus, tram of metro kun je uitstappen bij de haltes Weena, Stadhuis of Pompenburg. Dan sta je nagenoeg voor de deur. Met de trein kun je bij Rotterdam Centraal uitstappen, en dan is het ongeveer tien minuten lopen. Parkeren in de binnenstad is niet aan te raden.

Toegankelijkheid: Ik heb het zelf niet gecheckt, maar de eigenaar zegt dat de karaokebar in de kelder rolstoeltoegankelijk is via een lift.

Handig om te weten: Je moet wel een beetje van Japans houden. Ook vals zingen is toegestaan.

Tekst en foto’s: Yoeri Meulemans

Meer UIT artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top