Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Opleidingen logistics engineering en logistics management samen naar een nieuwe locatie

Gepubliceerd: 10 June 2021 • Leestijd: 1 minuten en 54 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Komend collegejaar trekken de opleidingen logistics management (LM) en logistics engineering (LEN) in een nieuw pand op de Lloydstraat. Samen gaan ze uitzoeken hoe de toekomst van de logistics-opleidingen eruit moet gaan zien. 

Locatie Lloydstraat met studenten

In het communiqué van de Hogeschool Rotterdam staat dat de HR de komende jaren stevig gaat inzetten op het versterken van de logistieke opleidingen: ‘Rotterdam is, met de grootste haven van Europa, hét logistieke centrum van Nederland en heeft behoefte aan een duidelijk herkenbaar en hoogwaardig logistiek onderwijsaanbod. De vraag vanuit de arbeidsmarkt naar professionals in de logistieke sector blijft de komende jaren onverminderd hoog terwijl het aandeel hbo-afgestudeerden van logistiekopleidingen afneemt’, schrijft collegevoorzitter Ron Bormans.

De opleiding LM valt onder het Instituut voor de Gebouwde Omgeving (IGO) die nu op locatie Academieplein zit en LEN valt onder het Rotterdam Mainport Institute (RMI). Deze opleiding zit nu in het opvallende blauwe pand op Lloydstraat 300, direct aan de Maas, het pand dat de HR deelt met het Scheepvaart en Transport College (STC).

De twee HR-opleidingen gaan een jaar lang samen in een nieuw pand op Lloydstraat 35 pionieren. Ze hebben van de directies van IGO en RMI de opdracht gekregen om een nieuw avontuur aan te gaan en een nieuw perspectief op het onderwijs te bedenken.

‘Logistiek aanbod verstopt in het assortiment’

IGO-directeur Robert van Ingen kwam drie jaar geleden in dienst bij de HR en tijdens zijn inwerkperiode leerde hij het IGO-aanbod en het volledige opleidingsaanbod van de hogeschool kennen. Het viel hem toen op dat op veel plekken iets met logistiek aangeboden werd, maar dat het soms wat verstopt zit in ‘het assortiment’. Van Ingen: ‘Samen met collega-directeuren wier opleidingen ook logistieke vakken aanbieden zijn we gaan nadenken over de toekomst van de logistieke opleidingen.’

Hoe die toekomst eruit moet gaan zien, ligt nog open. Het nieuwe pand was beschikbaar voordat er een uitgekiend plan lag en dat vindt Van Ingen prima: ‘Ik ben van mening dat je elkaar nodig hebt om te innoveren, door de twee opleidingen in hetzelfde pand te huisvesten, ontstaat er een logistieke community waar nieuwe dingen kunnen ontstaan. Studenten en docenten van deze opleiding krijgen hulp van lectoren en het werkveld, en ze krijgen de kans om samen na te denken over hoe mooi de toekomst van logistiek onderwijs op de Hogeschool Rotterdam kan zijn. We trekken daarin samen op het het STC. Ik ben benieuwd met wat voor propositie we gaan komen.’

Medewerkers en studenten enthousiast

Toen de directeur het personeel van LM begin deze week vertelde wat hij van plan was, kreeg hij applaus: ‘De medewerkers vonden het echt leuk dat er iets gebeurde, dat ze hier onderdeel van konden zijn.’ En de studenten die woensdag per mail zijn gereageerd, hebben ook enthousiast gereageerd.

Deze zomer wordt het nieuwe pand gereedgemaakt voor de 800 studenten en 60 medewerkers van LM en LEN. De twee opleidingen trekken voor een jaar in het nieuwe pand, het voornemen is het logistiek onderwijs vanaf collegejaar 2022 – 2023 in het STC-gebouw 300 te huisvesten.

Tekst: Tosca Sel
Ilustratie: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top