Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

VERKIEZINGEN: 97 procent studenten stemt niet

Gepubliceerd: 18 December 2008 • Leestijd: 0 minuten en 59 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Slechts zo


Bij de medewerkers ligt de opkomst een stuk hoger maar verschilt het sterk per locatie. Op de Willem de Kooning Academie bracht 44 procent zijn stem uit op een van de twee kandidaten voor ? zetel: huidig cmr-voorzitter Jan van Heemst kreeg 72 stemmen en blijft daarmee in de raad. Van de Kralingse Zoom-medewerkers (inclusief Wijnhaven 107) stemde 36 procent. De gekozen cmr-leden zijn hier Anneke Kistemaker (99 stemmen) en Eduard Leijten (55).

Op het Academieplein, waar Hans van Toor en Egbert Tonkens zijn gekozen, nam maar twintig procent de moeite deel te nemen aan de digitale stemming. Voor de drie zetels namens Museumpark-docenten meldden zich exact drie kandidaten (Fons van Maldeghem, Paulien Schoneveld en Eric Punt) zodat verkiezingen niet nodig waren. Ook medewerkers van de diensten konden zich een gang naar de stembus besparen. Terwijl er twee zetels beschikbaar waren stelde alleen Ton Handgraaf zich beschikbaar.


 

Charlotte mag blijven

Van de studentkandidaten bleek huidig lid Charlotte van Dijk met 78 stemmen het meest populair. Samen met Stefan Glasbergen en Billel Boutachkourt vertegenwoordigt zij het komend jaar de studenten van het Museumpark. Namens het Academieplein komen Stephan Segers, Sander Westerduin en Mitchell den Ouden in de raad, namens de Kralingse Zoom Rochelle van Belle, Bart Groenenboom en Sander van der Pluijm. De Willem de Kooning Academie wordt tenslotte vertegenwoordigd door Serena Williams.  

Voor acht instituutsmedezeggenschapsraden (imr) werden eveneens studentleden gekozen, veertig in totaal. De opkomst bij deze verkiezingen lag iets hoger dan bij de cmr.


 


De complete verkiezingsuitslag is te bekijken op hint.

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top