Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

CMR-verkiezingen moeten voor een deel over

Gepubliceerd: 17 December 2009 • Leestijd: 0 minuten en 41 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Studenten van de locaties Kralingse Zoom en Wijnhaven/Blaak wordt gevraagd nog een keer hun stem uit te brengen voor de centrale medezeggenschapsraad (cmr). Dit omdat er in het digitale stemprogramma invoerfouten zijn gemaakt.

Tijdens de verkiezingen van afgelopen dagen bleek dat een aantal studenten van de Kralingse Zoom niet op eigen kandidaten kon stemmen. In het computerprogramma waren ze per abuis gekoppeld aan kandidaten van de locatie Wijnhaven/Blaak. Daardoor is de uitslag voor beide locaties niet juist, legt Joke Schouten van het stembureau uit. Het stembureau heeft de betreffende uitslagen daarom ongeldig verklaard. Van 5 tot en met 7 januari mogen de studenten van beide locaties wederom naar de digitale stembus.

1,63 procent
Studenten ontvangen wederom een e-mail over deelname aan de verkiezingen maar hoeveel er de moeite nemen om nog een keer te stemmen is de vraag. Aan cmr-verkiezingen neemt de afgelopen jaren steeds maar een paar procent van de studentenpopulatie deel. Voor de locaties waar de verkiezingsuitslag wel geldig is, Academieplein en Museumpark, was de opkomst deze keer respectievelijk 2,68 en 1,63 procent.

De drie cmr-zetels voor Museumpark gaan naar de studenten Marit Naerebout, Susan Ernst en Tim Cordia. Academieplein is vanaf januari vertegenwoordigd door Abdennour El Idrissi, Anouk van Rooyen en Niels Holswilder.

JvN


 


 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top