Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

And the winners are …

Gepubliceerd: 2 December 2010 • Leestijd: 1 minuten en 39 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het einde van het jaar nadert, blijkbaar dé tijd voor prijzen. Afgelopen dagen en weken was er voor meerdere HR-studenten een award, geld en de spreekwoordelijke eer.

Michael van den Bent sleepte de Kennisbruggen Innovatieprijs in de wacht. Bij Sky-Lite Holland herontwierp de student industrieel product ontwerpen (ipo) de beslagdelen voor flightcases. Daarmee leverde hij ‘een relevante bijdrage aan het reduceren van de assemblagetijd van de flighcases’, meende de jury van de prijs. Uit dertig inzendingen koos de jury voor Michael. Zie het filmpje.

Brandweerwagens
Ook autotechniekstudent Remon Schreuder optimaliseerde een productieproces. Met zijn afstudeerscriptie daarover won Remon de Spyker Innovatieprijs. ‘Een meer dan uitstekend resultaat’, vond de jury. Remon optimaliseerde het productieproces bij het bedrijf ESTEPE, dat Volvo-trucks moest ombouwen tot brandweerwagens.

Stages bij Randstad en Unilever
Communicatiestudent Wouter Stolk en student commerciële economie Jeroen Hertzberger vielen beiden in de prijzen bij Randstad. De HR-vestiging van de uitzendorganisatie vond de pitches van de twee studenten goed voor de stageprijs. Wouter mag nu gaan stagelopen bij Randstad, Jeroen, die de pitch vanwege zijn verblijf in Roemenië per video mocht doen, bij Unilever.

Vezelversterkt ultrahogesterktebeton
De ENCI Studieprijs ging vorige maand naar bouwkundestudenten Paul van Rijen en Edwin Koolen. Zij berekenden de constructie van De Pontsteiger in Amsterdam opnieuw maar dan zonder staal. In plaats daarvan gebruikten ze het zogenoemde vezelversterkt ultrahogesterktebeton (uhsb) waarmee de Pontsteiger dus ook te bouwen is. ‘Een belangwekkende conclusie’. Oordeelde de jury.

Pleziervaart en binnenvaart
Alex Ruiter, Jeroen van Schagen en Linh Pham richtten zich op een watergebonden bedrijventerrein in Middelburg. De drie studenten civiele techniek werkten het plan voor het bedrijventerrein tot in detail uit met onder andere een haven voor de pleziervaart en een laad- en loskade voor de binnenvaart. Bouwend Nederland vond het de beste afstudeerscriptie van afgelopen jaar.

E.On Energy Award
Jan Ammann, een Duitse student die aan de Rotterdam Business School studeerde, is een van de vijf winaars van de E.On Energy Award. Waar de andere vier wonnen met energiegerelateerde onderwerpen, sleepte Jan de prijs in de wacht met een decisionmatrix voor bedrijven die in China actief willen worden. Jan kwam tot de matrix na interviews met veertig ondernemers die al in China zitten.

Soles of Ethiopia
En dan is er nog Joost van der Wiel, afgelopen juni afgestudeerd aan de studierichting audiovisueel ontwerpen, die winnaar werd van de WdKA Maaskantprijs 2010. Volgens de Jury levert hij met 'Soles of Ethiopia' voor een jonge, aankomende audiovisualist een formidabele prestatie. Van der Wiel's kwaliteiten werden bij zijn afstuderen ook herkend en erkend door de Jury van de Drempelprijs.

JvN

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top