Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Schadevergoeding voor toelatingsprocedure?

Gepubliceerd: 26 April 2010 • Leestijd: 1 minuten en 13 seconden • Uitspraak Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een studente vindt dat ze onzorgvuldig is behandeld tijdens de toelatingsprocedure. Ze eist een schadevergoeding.

Klacht van: student Willem de Kooning Academie
Tegen: voorzitter directie WdKA
Uitspraak college van beroep: ONGEGROND

Er zijn al vijf minuten voorbij, maar nog steeds is de student die het beroep heeft ingediend niet aanwezig. Ook haar advocaat ontbreekt. Hij is verhinderd en zijn vervanger werd door de student niet gemachtigd om haar te vertegenwoordigen. De voorzitter besluit te beginnen. De student heeft bezwaar aangetekend tegen de beslissing van de WdKA om alleen de AOB Compaz-test te erkennen bij de toelatingsprocedure voor de opleiding autonome beeldende kunst. Ze vindt verder dat ze niet zorgvuldig is behandeld en vraagt om een schadevergoeding. Vorig jaar is de student gestart met een studie pedagogiek aan de HR. Nu wil ze de overstap maken naar de WdKA. Voor pedagogiek heeft ze al een 21+-toets afgelegd, waarom nu weer opnieuw? Bovendien kan ze de 240 euro die de toets kost niet betalen. De toelatingsprocedure van de WdKA bestaat uit verschillende onderdelen. Naast de AOB-toets is er een onderzoek waarbij gekeken wordt naar creatieve aanleg. Deze toets heeft de student met succes afgelegd. De opleiding kan de eerdere 21+-toets niet gebruiken omdat het wil testen of de kandidaat voor de kunstopleidingen relevante kennis en vaardigheden heeft. Daarom moet de studente specifiek die toets afleggen. Om haar tegemoet te komen, wil de opleiding de kosten wel voorschieten. Ondertussen doet de student de AOB-test in Zwolle. De academie gaat hiermee akkoord als ze het mondelinge deel van de toets aflegt in Rotterdam. En zo gebeurt het. De student wordt toegelaten en start haar studie. De WdKA vindt dat er geen grond is om voor deze student een uitzondering te maken en ziet ook geen reden om een schadevergoeding toe te kennen. Het college van beroep is het hiermee eens. Het beroep wordt ongegrond verklaard, evenals het verzoek om een schadevergoeding.

Esmé van der Molen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top