Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
10 januari 2025

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Even een week naar Benin, met Right to Play

Gepubliceerd: 15 April 2010 • Leestijd: 1 minuten en 33 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vandaag maakt ze in Rotterdam nog even een tentamen, maar volgende week zit student Carola den Dunnen in Benin. Met onder andere oud-schaatster Barbara de Loor bezoekt ze er een project van Right to Play.

Carola is tweedejaars sportmarketing & management. Haar oog viel een tijdje geleden op een vacature voor deelname aan het bezoek aan het West-Afrikaanse Benin. Non-profit organisatie Right to Play zet zich er in om kinderen een kans te geven om te sporten en spelen.

Waarom reageerde je op die vacature?
Ik heb altijd al iets willen betekenen voor mensen in rampgebieden, of in arme landen. Ze zochten iemand die goed met de computer overweg kan, makkelijk kan schrijven en fotograferen. Ik dacht: dat gaat over mij! Fotografie is bijvoorbeeld een passie van me. In Benin zal ik een blog bijhouden en het is de bedoeling dat ik na de trip mijn verhaal zal gaan vertellen, bijvoorbeeld op beurzen.

Maar je Franse taal is niet zo goed, las ik op je blog…
Op het vwo heb ik gewoon vier jaar Frans gehad, maar dat is niet genoeg. Daarom kijk ik de laatste tijd veel naar de Franse televisie. Onder andere naar het Afrikaanse nieuws op TV5. Zo kom ik alvast een beetje in de sfeer.

Ik lees dat je korfbalt, ga je die typisch Hollandse sport in Afrika promoten?
Daar hebben ze netbal, dat is iets tussen korfbal en basketbal in. Als we daar iets mee gaan doen, zal ik de kans grijpen. Maar voor het geven van clinics ben ik niet ingepland.

Right to Play promoot sport vooral in oorlogs- en rampgebieden. In Benin valt de situatie toch wel mee?
Maar met de kwaliteit van onderwijs en sport zit het niet echt goed. Right to Play heeft er het project Play to Learn. Door middel van sport en spel willen we kinderen een beter toekomstperspectief geven. Vorig jaar is er bij atletiek bijvoorbeeld speerwerples gegeven. Door de competities die ze nu organiseren, krijgen kinderen meer gevoel van eigenwaarde; het maakt ze duidelijk dat ze ergens voor kunnen gaan en dat kan dan ook iets anders zijn dan speerwerpen.

Een speelgoedwinkel sponsorde al springtouwen…
Ja, en van een tennisvereniging heb ik tennisballen gekregen met belletjes erin. Die zijn voor de blindenschool waar we naartoe gaan. Voor die school heb ik ook lappen stof van één meter bij dertig centimeter (gekregen van een decoratiewinkel). De kinderen kunnen elkaar er mee proberen te vangen. Samen spelen, dat is het doel van Right to Play. Ook voor blinde kinderen.

JvN

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top