Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Flashmob als protest tegen trage cijferinvoering

Gepubliceerd: 1 April 2010 • Leestijd: 1 minuten en 1 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Studenten communicatie en multimediadesign verzamelden zich gistermiddag om exact 14.30 uur met z’n zeventigen bij de front-office van het bedrijfsbureau. Met deze zogenoemde flashmob protesteerden ze tegen de trage invoering van hun cijfers.

De initiatiefnemers riepen hun medestudenten via Twitter (@HROProtest) op voor de flashmob, ofwel een actie waarbij een groep personen plotseling ergens samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt.

Fluitsignaal
Toen de front-office open ging stormden de studenten naar binnen, waarna het op Twitter afgesproken fluitsignaal volgde en iedereen volledig stil bleef (staan). Na die minuut kwam er een tweede signaal en trokken de studenten weer weg.

Niet tot in de puntjes verzorgd
Selin Tastan, een van de initiatiefnemers, twijfelt achteraf of de actie geslaagd was. ‘Het was bijvoorbeeld stom dat de actie was gepland op het moment dat de medewerkers van het front-office net pauze hadden en buiten stonden te roken; de studenten stonden voor een gesloten deur.’ De flashmob was niet tot in de puntjes verzorgd, moet Selin toegeven. ‘De medewerkers van de front-office vonden het leuk maar wisten helemaal niet dat het hier ging om een protest in verband met trage cijferinvoering in Osiris. De boodschap is jammer genoeg niet overgekomen. Volgende keer beter, dus lekker @HROprotest blijven volgen!’

Osiris en studiepunten
Klachten over trage invoering van cijfers zijn niet vandaag of gisteren. Eind vorig jaar klaagden bijvoorbeeld studenten verpleegkunde er, tegenover Profielen, over. ‘Mijn grootste klacht ging over de cijfers in Osiris: ik miste nog zes studiepunten! Ook mijn medestudenten missen studiepunten.’, aldus een klagende student. Bij verpleegkunde speelden afgelopen najaar meer problemen. Een en ander moet door middel van een strakkere sturing zijn, en worden aangepakt, vertelde directeur Aly Polderman destijds.

JvN

Zie hier een filmpje over flashmobs.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top