Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
23 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam belegt 'Roostertop'

Gepubliceerd: 6 December 2010 • Leestijd: 1 minuten en 16 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het collegebestuur wil het verstrekken van roosters zoveel mogelijk naar voren halen. Dat beloofde collegebestuurder Gerard van Drielen vanmiddag aan de centrale medezeggenschapsraad (cmr). Daarnaast werd bekend dat er volgende maand een zogeheten Roostertop wordt belegd.

Of het mogelijk is de roosters zeven weken vooraf te verstrekken, zoals de cmr wil, betwijfelt Van Drielen. Wel maakte hij duidelijk deze en andere suggesties van de cmr (zoals het eventueel overnemen door de HR van hrooster.nl, het initiatief van een student die volgend jaar afstudeert) serieus te nemen. Van Drielen: ‘Het is een belangrijk probleem; dit soort zaken zie je altijd sterk terug in de waardering van studenten voor een opleiding. Het is echter ook een taai probleem. We maken de laatste jaren vorderingen maar nog lang niet genoeg.’

Tachtig procent wijzigen
Een conceptrooster verstrekken op het door de cmr gewenste tijdstip is wellicht wel mogelijk. ‘Maar ja, dan moet daarna misschien weer tachtig procent worden gewijzigd. Dat is ook niet bevorderlijk’, aldus Van Drielen. Bij roostertijden moeten immers ook docenten en lokalen gevonden worden.
Het cmr-verzoek kwam van studentlid Niels Holswilder maar tijdens de vergadering kreeg hij steun van docentleden. Egbert Tonkens: ‘Dat late bekendmaken is bijzonder hinderlijk als je bijvoorbeeld ook nog stagiairs en afstudeerders moet begeleiden.’

Compensatie voor 10 minuten
Ook de huidige roostersystematiek (met uren van 50 minuten en daarna 10 minuten wisseltijd) kwam in de cmr-vergadering weer nadrukkelijk ter sprake. De cmr wil snel af van de 10 minuten en kwam tot een lijst met klachten. Voor docenten vallen de 10 minuten onder werktijd, schetste cmr-lid Anneke Kistemaker bijvoorbeeld. ‘Hoe langer je wacht met het afschaffen ervan, hoe duurder het voor de hogeschool wordt. Docenten hebben recht op compensatie voor al die 10 minuten, maar die tijd zijn ze dus niet meer in te zetten.’

Roostertop
De wens van de cmr om de ‘10 minuten’ meteen terzijde te schuiven, wilde Van Drielen niet inwilligen. Wel bespreekt hij de roosterproblemen deze week met de directeuren van de diensten en instituten. Daarna volgt er begin januari een zogeheten Roostertop waar naast collegeleden en directeuren in elk geval ook cmr’ers aanwezig zijn.

JvN

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top