Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Maak roosters zeven weken van tevoren bekend’

Gepubliceerd: 3 December 2010 • Leestijd: 1 minuten en 0 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Roosters moeten minimaal zeven weken van tevoren bekend worden gemaakt. Dat stelt de centrale medezeggenschapsraad (cmr) in een voorstel dat aanstaande maandag wordt besproken met het college van bestuur.

Nu worden de roosters, volgens de huidige richtlijnen, één of twee weken voorafgaand aan een onderwijskwartaal gepubliceerd. Dat is te laat vindt de cmr. Studenten zijn immers ook lid van verenigingen, vervullen bestuursfuncties en hebben bijbaantjes. De cmr: ‘In veel gevallen dienen deze activiteiten ruim vooraf ingepland te worden. Dit is echter bijna onmogelijk wanneer het studierooster dan nog niet bekend.’ Daarbij wijst de medezeggenschapsraad op de steeds langere studiedagen, onder andere vanwege de ingestelde 10 minuten wisseltijd na elk college-uur.

‘Al te lang onopgelost’
Het laat bekend worden van roosters is een terugkerende en veel gehoorde klacht van studenten. Dat is onder andere te lezen in de tekstjes die kandidaat-cmr’ers maakten voor de aankomende cmr-verkiezingen. ‘Zo noemt IBMS-student Matthijs van Velzen ‘de late en onlogische roosters’, als een van de problemen die ‘al te lang onopgelost blijft’.

Roosterdiensten aanspreken
De cmr wil dat ‘de definitieve, niet veranderbare roosters’ uiterlijk bekend worden gemaakt in studieweek drie van de periode voorafgaand aan de periode waarvoor het nieuwe rooster bedoeld is. Als de termijn niet gehaald wordt, moeten roosterdiensten en instituten daar op worden aangesproken. En zo nodig volgen er ook sancties, stelt de cmr voor.

‘Aanbevelingen overnemen’
Van het college van bestuur verwacht de cmr een voorstel waarin zoveel mogelijk cmr-aanbevelingen zijn opgenomen. Het onderwerp staat op de cmr-agenda van aanstaande maandag (vanaf 14.30 uur, in de Tine van der Veenzaal – ML 1.42 – op de locatie Museumpark).

JvN

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top