Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Niels demonstreert

Gepubliceerd: 21 May 2010 • Leestijd: 2 minuten en 9 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Niels Holswilder, student chemische technologie, is vandaag in Amsterdam. Daar gaat hij demonstreren tegen de bezuinigingen in het hoger onderwijs. Profielen houdt telefonisch contact.

Niels, ook lid van de sgmr (studentengeleding van medezeggenschapsraad), doet mee aan de landelijke studentendemonstratie ‘Laat het onderwijs niet leeglopen’. ‘De kwaliteit van het onderwijs moet hoog blijven’, vindt hij. ‘Als er fors bezuinigd wordt, zullen klassen waarschijnlijk groter worden. Dan is een probleem want je hebt gewoon een bepaalde individuele aandacht van een docent nodig.’ Lees hier zijn standpunten.

13.05 uur
‘Ik zit nu in de trein, we rijden voorbij Schiphol. Ik ben alleen vanuit Leiden, mijn woonplaats, gegaan. Of er nog andere studenten van de Hogeschool Rotterdam zijn, weet ik niet. Gisteren heb ik wel folders uitgedeeld, bij de locatie Academieplein. Mensen vonden het een leuk idee maar hebben niet toegezegd dat ze komen. Of ik een spandoek heb gemaakt? Nee, ik ga er vanuit dat organiserende studentenbonden daar wel voor zorgen.’

14.15 uur
'Ja, ik ben er: op het Museumplein. 't Is gezellig. Mensen van de Hogeschool Rotterdam heb ik nog niet gezien, maar ik ken natuurlijk ook niet iedereen. Ik heb wel wat bekenden gezien die aan de Erasmus Universiteit studeren. Vol is het nog niet, maar er stromen nog mensen binnen. Ik schat dat er meer dan duizend studenten zijn. Er wordt muziek gedraaid en over een kwartiertje gaan ze beginnen, met wat weet ik niet. Ik loop wat rond. Studenten maken borden met 'Vecht voor je studie' erop. En ik zie balonnen, die zullen wel de lucht ingaan. Oh, en daar is de NOS. Of ik nog op de radio kom? Ach, misschien.'

15.12 uur
Niels wordt overstemd door de luide muziek. 'Ja, het lijkt een beetje op een feestje, met ook nog mooi weer. Daarnet zijn de ongeveer duizend ballonnen omhoog gegaan; op de ballonnen zitten kaartjes aan de Tweede Kamer met het verzoek niet te bezuinigen op hoger onderwijs.
Er zijn ook enkele toespraken geweest. Zoals van een oud-voorzitter van de LSVb die nu ergens wethouder is en van Emile Roemer, de lijsttrekker van de SP. Beiden ondersteunen de actie. Bij de toespraken werd er gejuicht en geklapt, dat heb ik ook gedaan. De SP heeft overigens niet mijn voorkeur maar ik ga deze keer (op 9 juni, de verkiezingen, red.) de onderwijsstandpunten van de partijen echt meenemen.   
Studenten van de Hogeschool Rotterdam heb ik nog niet gezien, maar ja die ken ik ook niet allemaal.'

16.31 uur
'Het begint wat rustiger te worden, maar er zijn nog steeds veel studenten. Nu heeft ook iemand van de VNSU (verenigingen van universiteiten) gesproken; zij vinden dat er in hoger onderwijs moet worden geinvesteerd. Ook kwamen de mensen van de grotere partijen aan het woord. Marja van Bijsterveldt van het CDA, Boris van der Ham van D66 en nog vertegenwoordigers van onder andere PvdA en GroenLinks. Zodra iemand het woord 'sociaal leenstelsel' in de mond nam, werd er toch een beetje negatief gereageerd. Met boe-geroep. Ook kon je met groene en rode velletjes aangeven wat je er van vond. Zelf had ik geen velletje. Ik blijf nog wel even; 't is gezellig met mensen van het Comité SOS die ik ken vanuit mjin werk voor de sgmr. Studenten van de Hogeschool Rotterdam? Nee, ik heb ze niet gezien.'

JvN  

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top