Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Sport & Leisure, nieuw instituut van de HR

Gepubliceerd: 5 April 2010 • Leestijd: 1 minuten en 16 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Hogeschool Rotterdam krijgt een nieuw onderwijsinstituut: Sport and Leisure. Dat heeft het collegebestuur besloten. Voorwaarde is wel dat de hogeschool licenties krijgt voor twee – voor de HR nieuwe – sportgerelateerde opleidingen.

De HR wil naar de Kuip…

Het gaat om de opleidingen ‘sport, gezondheid en management’ en om ‘sport en bewegingseducatie’, waarvoor de HR dan ook aanvragen indient bij het ministerie van Onderwijs. Samen met sportmarketing and management (een opleidingsvariant van commerciële economie), de topsportklas van de Randstad Topsportacademie en de opleiding vrijetijdsmanagement moeten dat de opleidingen zijn die deel gaan uitmaken van Sport and Leisure. Nog bepaald moet worden of een deel van vrijetijdsmanagement verbonden blijft aan de Willem de Kooning Academie. Doel is om in september 2011 met het instituut te starten.
Waar het instituut komt is nog onduidelijk maar de HR streeft naar een ‘aansprekende locatie’, liefst in of bij stadion de Kuip.

Commercie
Het collegebestuur vindt het instituut en de focus op sport goed aansluiten op dat waar de hogeschool mee bezig is. ‘Het past in het kader van Outside In-Inside Out om met de betrokken partijen in Rotterdam en omgeving onderzoek en onderwijs specifiek en samenhangend te richten op sport en vrijetijdsbesteding in de brede zin des woords’, schrijft het collegebestuur. ‘Dit met het oog op het formuleren van antwoorden op maatschappelijke vragen over de betekenis van sport en vrije tijd voor commercie (events, professionele sport, handel), welzijn (binding, schoolsportvereniging, integratie) en gezondheid (meer bewegen, fysiotherapie, obesitas, life style, voeding).’ De HR is van mening dat het nieuwe instituut specifiek goed in Rotterdam past gezien ‘het grote belang dat de gemeente Rotterdam en haar inwoners hechten aan hetversterken van Rotterdam als Sportstad en het toenemende belang van City branding’.

Jeugd bereiken
Eind vorig jaar sprak Profielen met Ard van Aken, van de stuurgroep die de haalbaarheid van het instituut onderzocht. Hij benadrukte onder andere het sociale belang van het sportinstituut. Van Aken: ‘Met sport kun je jeugd bereiken die wel de hersens heeft maar op een zijspoor is geraakt.’

JvN

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top