Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
23 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Verbazing, onbegrip en steun

Gepubliceerd: 13 December 2010 • Leestijd: 1 minuten en 22 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

‘Wat? Is de laagbouw gesloten? De hele dag? Dan kan ik niet werken’, concludeert een verbaasde medewerker van de onderwijswerkplaats die is gevestigd in de laagbouw van Museumpark.

Hier in het ‘bestuurscentrum’ van de Hogeschool Rotterdam houden actievoerende studenten de wacht. Niemand komt erin. Dit deel van de locatie is vandaag tot vijf uur bezet.

Wat te vertellen
De medewerker van de onderwijswerkplaats is vol begrip. ‘Ik kan het alleen maar steunen. Ik snap waarom ze dit doen.’ Een docent die voor de dichte deur op de binnenplaats komt te staan, lijkt geamuseerd. ‘Mensen vragen soms aan me of er weleens wat gebeurt op de Hogeschool Rotterdam. Nu heb ik ze wat te vertellen.’

Overleg met decaan
Niet geamuseerd zijn enkele studenten die via ‘sluipwegen’ toch proberen de laagbouw in te komen en daar worden tegengehouden. Na de nodige krachttermen beent een boze student stevig weg, naar huis. Een eerstejaars lerarenopleiding wil naar de decaan. ‘Ik ben zo’n student die studievertraging zal oplopen. Ik heb een ziekte en wilde juist vandaag met de decaan overleggen wat ik met mijn studie zal doen: in februari tijdelijk stoppen of toch proberen mijn studie te combineren met de behandeling.’

Gemopper alom
Verbazing, onbegrip en hier en daar een steunbetuiging. Dat lijken samengevat de reacties op de bezetting van de studenten. Praktisch gezien levert de actie nogal wat problemen op. In de kantine wordt een les gegeven. Er waren interne verhuizingen gepland van de laag- naar de hoogbouw. Die lijken toch door te gaan. De interne post moet TNT nu bij de hoogbouw opvangen. Medewerkers kunnen niet naar hun kantoor en moeten hun heil thuis of in de computerruimte zoeken. Gemopper alom.

Haal het geld bij de miljonairs
Toch blijven de actievoerders strijdbaar. ‘Ze moeten het geld niet van studenten afpakken die niks hebben. Haal het bij de banken vandaan, bij de miljonairs’, zegt actievoerder Setareh (3ejaars cmv). ‘Ik heb een auto-ongeluk gehad en daardoor een studievertraging opgelopen. Ik zal straks moeten bijlenen. Dat is niet eerlijk.’ Met een megafoon worden binnendruppelende studenten en medewerkers opgeroepen om om 12,00 uur naar de kantine te komen voor een bijeenkomst. Ook Profielen zal daarbij zijn.

EvdM  

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top