Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
23 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Wij willen studeren zodat wij ons land later wél kunnen regeren’

Gepubliceerd: 13 December 2010 • Leestijd: 1 minuten en 17 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vanaf 6.30 vanochtend is de laagbouw Museumpark bezet. Donovan Claessen, student cmv (culturele en maatschappelijke vorming), is de spreekbuis van de actievoerende studenten.

‘Ik heb de indruk dat de meeste studenten en medewerkers wel begrijpen waarom we dit doen, maar natuurlijk zijn er ook ontevreden mensen. Tja, het doel heiligt de middelen. We hebben de maandag voor onze actie gekozen omdat op deze dag de bezetting het laagste is. En om 17.00 uur stoppen we ermee, dus de avondstudenten kunnen gewoon naar binnen. De actie is natuurlijk niet gericht tegen de hogeschool, maar tegen het kabinetsbeleid.'

Overigens steunt het College van Bestuur de studenten in hun actiepunten. 'Het opleggen van boetes aan zowel instellingen als langstudeerders heeft een fors negatief effect op het onderwijs en zal studieuitval in de hand werken. De maatregelen zijn ondoordacht en, in ieder geval voor zittende studenten, niet te rechtvaardigen', zo laat het college in een verklaring weten.

'Vooral studenten die al een verleden in het hoger onderwijs hebben, krijgen daarvoor nu keihard de rekening gepresenteerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om studenten die van studie zijn veranderd of die, na een eerdere afgebroken studie, alsnog hun opleiding willen afronden. Aangezien ze ook al geen recht hebben op een aanvullende studielening zijn zij veelal gedwongen extra te gaan werken. En dat is juist één van de belangrijke oorzaken van langer studeren.'

Hints en tips van de LSVb
Donovan: ‘Deze actie is het initiatief van 75 studenten cmv. We hebben wel hulp gehad van de landelijke studentenvakbond LSVb. Zij hebben ons wat hints en tips gegeven over hoe je een persbericht opstelt en welke sprekers we zouden kunnen uitnodigen. En de pers is inderdaad geïnteresseerd. Ik heb zo een interview met iemand van AD Rotterdams Dagblad en Radio Rijnmond komt straks. Daarnaast is er een paar fotografen geweest, van het ANP en Novam.'

‘Rond 12.00 uur lichten we onze actie in de kantine toe. Dan komen Cazimir, student van de lerarenopleiding en een student van de Erasmus Universiteit spreken.

Geïnteresseerden kunnen ons volgen via Twitter: #hrobezetting.’

DvN

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top