Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 januari 2025

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Even van Brussel naar Rotterdam voor een cmr-vergadering

Gepubliceerd: 19 September 2011 • Leestijd: 2 minuten en 9 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vergaderen en rapporten doorlezen, en dat over allerlei zaken die spelen op de Hogeschool Rotterdam. De gemiddelde student besteedt er zijn tijd niet aan, Stef Rozemeijer (derdejaars small business) wel. Voor zijn werkzaamheden in de cmr (centrale medezeggenschapsraad) onderbreekt hij zelfs wekelijks zijn stage in Brussel.

Door Jos van Nierop

Al eerder zat hij in de instituutsmedezeggenschapsraad maar sinds dit studiejaar maakt Stef ook deel uit van de cmr, die zo'n beetje elke maandagmiddag bij elkaar komt. Stef loopt doordeweeks echter ook stage. Niet in Crooswijk of Delfshaven, maar in Brussel. Daar woont hij ook tijdelijk. Omdat zowel Stef als zijn werkgever het raadswerk belangrijk vinden, krijgt de stagiair elke maandag 'vrij' om naar Rotterdam te reizen.

Waarom kies je daarvoor?
'Dat heb ik inderdaad gedaan vanwege het belang dat ik hecht aan de cmr en aan inspraak. Ik heb altijd al gehad dat ik graag wil meepraten over dat wat mij aangaat. Mijn mentaliteit is: niet denken of klagen, maar doen. Je kunt pas ergens over klagen als je je best hebt gedaan om er wat aan te veranderen. Bovendien is een hogeschool geen commercieel bedrijf. Er gaat veel overheidsgeld naar de hogeschool, over de besteding van dat geld moet democratisch worden beslist. Daarom zijn medezeggenschapsraden in het leven geroepen. De raden beslissen mee waar het geld naar toe gaat. Daarnaast toetsen zij het hogeschoolbeleid.'

Is in Brussel blijven niet leuker dan praten over hogeschoolbeleid?
'Brussel is geweldig, en inderdaad leuk genoeg om te blijven. Zonder mijn cmr-werk zou ik zeker niet elk weekend naar Rotterdam teruggaan.'

Waar loop je eigenlijk stage?
'Bij het taalreisbureau Easy Languages, dat educatie met reizen combineert. We verzorgen volledige semesters waarbij een student een taal kan leren maar we hebben ook kortere cursussen voor volwassenen en ook voor kinderen. De essentie is steeds dat je het best een taal leert in het land waar die taal gesproken wordt.

En wat doe je?
'Ik ben bezig met het schrijven van een marketingplan over hoe wij komend jaar de Nederlandse markt zullen veroveren. Daarnaast adviseer ik klanten, vertaal ik Engelse en Franse teksten en heb ik ook een representatieve functie op beurzen en netwerkborrels. Zoals afgelopen week bij de Nederlandse ambassade. 't Is ook erg leuk met mijn collega's.'
Ik loop wel tot januari – dat is langer dan normaal – stage omdat ik nu dus maar vier dagen per week werk.'

En niet op maandag…
'Er zijn bij de sgmr (studentengeleding van de cmr, red.) al zoveel studenten uitgevallen omdat de instituutsdirecties hen niet vrij roosterde. Ik vond het belangrijk om dat op te vullen, ik offer mij graag op. In december zijn de medezeggenschapsraadverkiezingen, het is belangrijk dat zoveel mogelijk studenten zich dan verkiesbaar stellen. En het opkomstpercentage bij de verkiezingen moet natuurlijk omhoog maar dat is moeilijk. Studenten moeten in ieder geval weten wat de raden zijn en waarom het belangrijk is om erin te participeren. Interviews als deze dragen bij aan de bekendheid van de raden, en zorgen er hopelijk voor dat meer mensen zich zullen aanmelden.

Minor op maandag
Vier studentleden hebben onlangs moeten afhaken als cmr-lid omdat ze vanwege hun minor op maandagen niet aanwezig konden zijn. De cmr pleit voor een vervangende minor voor zulke studenten. Al eerder gaf het college van bestuur aan dat instituten hun studenten in de gelegenheid moeten stellen cmr-werk te doen. In een reactie laat collegebestuurder Gerard van Drielen weten contact op te nemen met de cmr om te achterhalen om welke studenten en instituten het op dit moment gaat.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top