Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

INGEZONDEN: CMR over de chocoladetraktatie

Gepubliceerd: 15 December 2011 • Leestijd: 1 minuten en 43 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Omdat de HR door het blad Incompany is uitgeroepen tot beste onderwijswerkgever, ontvingen alle medewerkers een plak chocola. Fons van Maldeghem, voorzitter van de centralemedezeggenschapsraad stuurde Profielen daarover een ingezonden brief.

De redactie van Profielen is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden brieven. De strekking van een ingezonden brief hoeft ook niet noodzakelijkerwijs overeen te komen met de mening van de redactie. De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden brieven in te korten of te weigeren. Reacties zijn welkom op profielen@hr.nl 

Beste collega's,
Even een berichtje n.a.v. het “rondje chocola” van het College van Bestuur.
De aanleiding is het feit dat ik in mijn postvak niet één maar twee traktaties aantrof. Één ervan was voorzien van een kort anoniem briefje met de tekst: “Hierbij de schijf retour. Kennelijk ligt de lat in het land laag. Als werkgever scoort de HR onvoldoende”.

Vorig jaar rond deze tijd werd de Centrale Medezeggenschap Raad geconfronteerd met een persbericht waarin melding werd gemaakt van de resultaten van een onderzoek van het Zakenblad Incompany naar medewerkertevredenheid en interne reputatie binnen de categorie onderwijs. Volgens het blad stond de HR opvallende laag in de ranking.

Tijdens een reguliere openbare overlegvergadering heb ik het CvB om een reactie gevraagd. Het onderzoek werd destijds door het CvB weggehoond met de opmerkingen dat het om een onbeduidend onderzoekje van een onbeduidend blad ging en dat slechts 21 medewerkers voor dit onderzoek waren geïnterviewd.

De leden van de CMR schoten in de lach toen zij vernamen dat het CvB slechts één jaar later op grond van de uitslag van een onbeduidend onderzoekje van een onbeduidend blad, waaraan slechts 16 medewerkers meededen, victorie kraaide en alles en iedereen in de feestvreugde liet delen middels een fraaie bij de tijd van het jaar passende traktatie. Ik twijfel nog of ik het CvB om een formele reactie ga vragen, omdat ik zo van chocola houd.

Nadat ik gisteren mijn huisgenoten van het voorval op de hoogte bracht en mijn vrouw vroeg om een enveloppe voor breekbare zaken vroeg bleek die enveloppe niet meer nodig. Ook mijn huisgenoten houden erg van chocola en hebben zich kennelijk met zn allen op de beide versnaperingen gestort.
U vraagt zich wellicht af of een en ander nu een bericht in ons onafhankelijk hogeschoolblad waard is. Ik denk het wel. Of de voorzitter van de CMR wordt als boodschappenjongen voor anonieme berichten beschouwd of hij wordt geassocieerd met het CvB en persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor de resultaten van een onbeduidend onderzoekje van een onbeduidend zakenblad. Voor beide pas ik.
Onder verwijzing naar de officiële verslagen van de CMR vergaderingen op Hint wens ik u allen een vooral gelukkig nieuw jaar.

Fons van Maldeghem

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top