Je bent kandidaat voor de CMR en je wilt wat…
Gepubliceerd: 13 December 2011 • Leestijd: 2 minuten en 59 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.Vandaag, morgen en overmorgen zijn er op de Hogeschool Rotterdam – digitale – verkiezingen voor de medezeggenschapsraden. Op wie kun je stemmen? En wat beloven de kandidaten? Een bloemlezing.
Op deze en nog een aantal andere studenten kan gestemd worden
Waarom wil je als student graag deel uitmaken van je imr (instituutsmedezeggenschapsraad) en/of van de cmr (centrale medezeggenschapsraad)? En wat wil je bereiken? Kandidaten hebben komen met een grote variëteit aan motieven, wordt duidelijk uit de persoonlijke profielen die ze zelf schreven. Hieronder passages uit enkele van die profielen.
‘Verplichte lessen? Kom op zeg!’
Mark Norbruis (tweedejaars small business) is bijvoorbeeld niet te spreken over de hoge, verre van studentvriendelijke parkeertarieven bij de HR-locatie aan de Kralingse Zoom ‘Het is belachelijk dat als je uit een dorp komt met een slechte OV-verbinding, je dan ongeveer 5 euro betaalt voor een middagje parkeren’, schrijft Mark die ook kritisch zegt te zijn over de kantine en over de toetsen. Studiegenoot Maurijn Duijndam wil betere roosters en een logischere weekindeling, maar hij is tegen het verplichtstellen van lessen. ‘Kom op zeg, dit kunnen wij als studenten toch makkelijk zelf bepalen!’
Patricia van der Have stapte afgelopen zomer over van de opleiding ibl naar commerciële economie maar stuitte daarbij op ‘veel obstakels’. Ze zegt nog steeds niet te weten of haar inschrijving wel in orde is. De samenwerking tussen de instituten moet dus beter, stelt ze.
‘Stem op een echte ‘doordouwer’!’
Habibe Akkaya (tweedejaars pedagogiek) noemt zichzelf ‘heel sociaal maar vooral een doorzetter’. ‘Ik wil graag mijn mening laten horen over onderwerpen waar ik ook mee te maken heb op de HR.’ Welke onderwerpen dat zijn, schrijft ze niet. Glenn Gerits (tweedejaars cmv, specialisatie theater en maatschappij) heeft daarentegen wel een aandachtspunt: de onbekendheid van zijn opleiding. ‘En er wordt vaak neerbuigend naar gekeken, door zowel leerlingen als docenten’, aldus Glenn die graag wil opkomen voor kleien, onbekende opleidingen. Yentl van Heest, die nu al deel uitmaakt van de cmr, zegt over hogeschoolvraagstukken het volgende: ‘Ik sta er mee op en ga ermee slapen.’ De student mwd noemt zichzelf een gedreven pitbull die zich onder andere inzet voor betere roosters. ‘Stem dus op Yentl! Stem op een echte ‘doordouwer’!’ besluit hij zijn betoog.’ Ook Tim Hengeveld (eerstejaars ergotherapie) heeft er zin in. Hij noemt deelnemen aan de medezeggenschapsraad ‘m’n hobby’.
‘Leukste hogeschool, waar iedereen welkom is’
Een enkeling wijst bij zijn motivatie naar de financiële vergoeding of de studiepunten die je krijgt voor het medezeggenschapswerk. Voor Vera Oosterhof (communicatie & multimedia) is dat in elk geval niet van belang. ‘Zelfs al krijg je er niks voor, dan had ik het alsnog gedaan omdat ik zo ‘in touch’ blijf met mijn opleiding en mij ook motiveert er alles uit te halen wat erin zit’, aldus de studente die uitgebreid uitlegt wie ze is en dat besluit met ‘Je zou kunnen zeggen dat ik een meid ben met ballen!’
Robert Nagelmaker (tweedejaars bedrijfskundige informatica) wil graag wat doen aan de ‘verkeerde onderlinge afstemming tussen externe leraren en de school’. Het leverde hem nogal wat problemen op. Felix Duyverman (eerstejaars elektrotechniek) is juist behoorlijk te spreken over de HR. ‘Ik wil naar de studenten een gevoel uitdragen dat dit de leukste hogeschool is waar iedereen welkom is’, schrijft Felix die eerder de opleiding media en entertainment management begon aan Inholland in Haarlem. Inderdaad, de opleiding die vorig jaar slecht in het nieuws was.
‘Communicatie is bar slecht’
Boo van der Vlist wil naast haar twee studies (autonoom beeldende kunst aan de Willem de Kooning Academie èn politicologie aan de UvA in Amsterdam) ook nog tijd maken voor het medezeggenschapswerk. Ze vindt het onder andere belangrijk dat de verschillende jaren en afdelingen op de WdKA meer met elkaar in contact worden gebracht. Tamara Berendse, ook WdKA, wil vooral dat de hogeschool beter communiceert met studenten. ‘Wat ik veel hoor is dat het, ik citeer, ‘een zooitje ongeregeld is op de HR en dat de communicatie bar slecht is’. Aangezien ik dit meerdere malen heb gehoord van mensen van verschillende instituten, denk ik dat het broodnodig is dit, voor zover mogelijk, op te lossen.’
Stemmen tot donderdag 12.00 uur
Tot zover de motivaties van enkele van de vele studenten die zich kandidaat stelden voor de cmr. Alle kandidaten voor cmr en imr op wie je als student kunt stemmen, zijn te zien via de email die studenten vandaag ontvangen. Stemmen (digitaal) kan tot donderdag 15 december 12.00 uur. In de medezeggenschapsraden praten studenten mee over zaken die hen aangaan. Zoals de roosters, het aantal contacturen, de huisvesting en de begroting van de hogeschool.
Jos van Nierop
Laat een reactie achter
Spelregels
De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.
Lees hier alle details over onze spelregels.
Aanbevolen door de redactie
Docenten starten petitie: HR moet zich uitspreken tegen schending mensenrechten in Gaza
Vervroegde renovatie Museumpark gaat zorgen voor ingrijpend verhuiscircus
Ondernemende Ad-student Joyce start op HR pilot met gratis menstruatieproducten
Back to Top