Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kamer nog niet klaar met bijverdiengrens

Gepubliceerd: 19 April 2011 • Leestijd: 0 minuten en 45 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een parlementaire meerderheid wil dat staatssecretaris Zijlstra uitzoekt hoeveel studenten in 2008 netto meer dan 10.630,74 euro verdienden. Een motie daartoe van GroenLinks en CDA werd dinsdagmiddag aangenomen.

Vorige maand ontvingen bijna twintigduizend studenten een brief van DUO met de mededeling dat zij honderden euro's moeten terugbetalen, omdat zij in 2008 bruto meer hadden verdiend dan 12.916,17 euro. Een jaar eerder overschreden veel minder studenten de regeling, zo'n veertienduizend.

Bruto inkomen de norm
Oppositiepartijen betwijfelden daarop of studenten wel goed waren voorgelicht over de bijverdiengrens. In 2008 gold namelijk niet langer het netto, maar het bruto inkomen als norm. De Kamerleden hoorden verhalen over studenten die maar een paar tientjes te veel hadden verdiend, en die nu hun basisbeurs, aanvullende beurs en ov-kaart moeten terugbetalen. Ze vroegen staatssecretaris Zijlstra om een coulanceregeling voor deze studenten, maar die wilde dat niet. Volgens hem was de regeling duidelijk genoeg gecommuniceerd aan de studenten.

Motie
GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver liet daarop weten van de staatssecretaris te willen horen hoeveel studenten volgens de oude regels wel aan de goede kant van de grens zouden zitten en of hij ten minste voor hen iets zou kunnen betekenen. Samen met Sander de Rouwe (CDA) diende hij een motie in die verder werd gesteund door Pvda, SP, D66, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren.

HOP, Marijke de Vries

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top